用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? ...
樓主: jenniferzhu
go

有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? [複製鏈接]

因為合一堂同靈糧撞到正,我又見合一堂in k,我心目中想個女做大女,所以我選了靈糧in,諗住可以為下年再in鋪路。所以無去in 合一堂。

不過,合一堂有打俾我,問我洗唔洗重新安排interview,我講左我想個女做大之後,佢地話「哦,原來家長的意思是這樣」,然後就話會安排12月再通知in N 班。

我都係乜都收唔到。
我自己都知bb的表現好差,但係都想要個確實答覆,知道唔收都好。

點會搵你笨呢?人地作為學校,學額有限,第一輪啱心水的學生,就自然第一時間叫佢地交留位費啦。....咁....又有著你地一班大帝家長,in 左又唔讀,先俾個後補俾下一批學生。...

咁....一層一層咁推,到12月先收到email,都應該心照係咩事啦。

12月先收到waiting list,更自己知咩事啦,即係交左留位費都唔讀的空缺,就由你補上。

至於reject letter,即係完全唔係佢杯茶。唔係代表你小朋友唔好,只係唔夾啫。

家長們,睇開d,評分老師只得幾個,成日in幾百人,甚至幾千人,鬼記得你個仔/仔個女係乜水咩。老師只係打份工,遇到佢鐘意教果種,就會選你。遇到佢唔鐘意教果種,小朋友幾叻都無用。
‹ 上一主題|下一主題