用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

我都好開心認識左你地, 希望可以繼續同你地chat落去...

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-4-28 10:22 發表
so sweet....!!  你知道嗎...我昨晚放工知道有人收了letter而自己無, 個心立即沉了, 都接受自己無"行"了....不過聽到呀女的snoring, 今朝見到佢的笑面..., 其實"這"是好少事, 個人便放開了...

最得著的係認識了你們 ...

我都認為佢係開心到瞓唔著

原帖由 ahnew 於 10-4-28 10:39 發表
開心到瞓唔著?

多謝你鼓勵!
其實昨晚我被女女感動到入房喊左一陣 (我個人好眼淺), 一時間有種悲喜交集既感覺

原帖由 babychar 於 10-4-28 11:47 發表
Also Congratulations to those who rec'd the interview letter ar ~~~
cckay, your daughter is really nice, really touching,
Trust , we all cares of our babies and give her the best,
These 2 days I alw ...

kiteli, 你都要保重! 希望你細女同老公都快d好返啦!

原帖由 kiteli 於 10-4-28 12:12 發表
大家好 ...

係啦,,, 睇埋今日無就 告一段落了,  

祝收到 interview 信0既 人 順利入讀
今日多d 人收到信 ..

我現在散晒 ... 老公未病完, 細女今早 一起身發燒37.8 ... 去到 診所燒到 39.1 , 塞 pat pat , 剛回 ...

ahnew,
你係格價專員??

lukbuk~我無記錯你好似講過係大埔, 雖然對我黎講遠左d, 不過你都count me in啦 (有著數唔怕攞左先, hahaha )
真係睇親都好貴, 每次$450, 仲要起碼睇兩, 三次以上先好返; 還好公司有得保險claim, 但最多都只claim到2百幾蚊

原帖由 ahnew 於 10-4-28 14:19 發表
luk buk, 預埋我成本價...hehe ... 阿女睇親都 $450 .... 唔洗$d 醫生 (可以 claim) 又唔夾 ....

我就無 "jet so" 比大家 .... 但如果買樓要搵銀行做 mortgage 可以問吓我邊間抵 ...格下價   i.e. low interest ra ...

我去CWB兒科曾醫生, 都係bk媽咪介紹話好, 我睇佢so far都ok
其實我都有試過TKS某女醫生, 可惜唔係咁夾, 我女女睇過幾次佢都比抗生素 (其實女女只係有鼻水和咳), 食到佢又呵又嘔 (因為對抗生素有反應), 當時女女只得6個月大, 之後唔敢再睇佢啦

原帖由 ahnew 於 10-4-28 14:50 發表
cckay, 你又係$450.- 唔通你係 TKS 某女醫生果度睇 ??

完全符合800人收48人既比例, 哈哈~~

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-28 15:28 發表

18個同學仔得1個中,舊年好似有4個....

我都係咁啱有部計數機係面前順便計吓
承你貴言, 希望今日陸續有多d媽咪黎報喜啦!
你放心啦, 大家都咁支持你又點會變孤獨精喎~

原帖由 siumuichu 於 10-4-28 15:33 發表
唔好啦﹗我想有人陪~~~ 變孤獨精你地唔理我﹗唔該中多幾個啦﹗

請問你可否share 06年條link, 我只係搵到08 & 09咋

原帖由 siumuichu 於 10-4-28 15:35 發表
係呀﹗我又由06年開始睇過喇﹗~~

mia, congratulation.

kiteli, 辛苦你啦, 希望你細女快d退燒啦

siumuichu, 你地仲未好返架? 你地一定要休息多d備戰, 希望你5/4成功

澄澄天下, 既然佢地話分批寄, 我地就即管等多兩日, 話唔定我地18個裡面再有人收到, 到時真係再跑贏大市啦, 哈哈!!

我之前都試過耐不耐出風難, 西醫多數都係比藥膏你塗, 塗完好d,不過我個人覺得唔係咁治本; 反而中醫食藥真係幾好, 可以根治到個問題, 但係唔知你女女接唔接受到d藥

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-29 10:35 發表
我囡囡出風難今日唔返學了,使唔使睇醫生呢?

都有可能係食物引起, 不過當時醫生都叫我沖涼用d性質溫和d既皂液
其實我都知小小, 有任何錯請lukbuk幫我糾正啦, 唔該哂!

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-29 10:53 發表

是因為食物引起還是衣物等?相信冇セ可能令佢飲苦茶

mmtgrace, congratulations!!
多謝你既消息, 我相信陸續會有更加家長上黎報喜!

可能依兩日你會收到呢, cheer up

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-4-29 14:24 發表
sorry, 我無份......

預祝各位家長和小朋友聽日interview成功!!

大家都咁順利真係好啦~祝妳地好快收到取錄信!!

我今朝一早起身喉嚨痛, 都怪自己琴晚食薯條...

ahnew,
多謝你有咁好介紹, 依家喉嚨痛緊, 聽見薯條有d怕怕....
今次北海道行程有變, 因為未必可以帶女女去

原帖由 ahnew 於 10-5-6 00:05 發表
cckay,
take care~
如無記錯, 你好似計劃緊去北海道.....有隻薯條聽聞超好味, 係department store限一人一盒....但機場就任買....你留意下啦.

我暫時唔講得住, 遲d一定會話比大家知

原帖由 KaHeiBaBa 於 10-5-11 04:10 發表

點解呀 ??

睇黎我都好快收到waiting list 信啦!

原帖由 dalada001 於 10-5-11 09:50 發表
報料報料,頭先終於忍唔住打電話去SPN問何時會收到通知,老師話昨天寄咗信,今日或明天應該收到信.
老師話家長會會在5月15日早上舉行
Hope the above helps.
‹ 上一主題|下一主題