用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇報左綠楊新村N1已收取目錄信? Tks.
樓主: BabyQQ~
go

有冇報左綠楊新村N1已收取目錄信? Tks. [複製鏈接]

綠楊收咗我地PM,迦南AM,我都煩緊選擇邊一間.正如"大肥羊"所講,真係各有各好.

其實K1我會再報其它口碑好嘅幼稚園,所以綠楊貴都可能只係一年,但佢又偏偏收我地PM,我又唔太鍾意呢個時間...但迦南地點又真係好唔方便,我都prefer N1自己帶小朋友返放學....

迦南vs綠楊...頭痛....

原帖由 siupp 於 10-1-2 17:12 發表

我都有迦南/ 方方/ 綠楊 全報pm class 都收左, 我只交了 方方留位費, 請問綠楊程度高d 定係方方呢?

綠楊錄取通知裏面提到佢地新請咗好多外籍老師,又提倡小組教學,仲話好大機會可以one on one...講到好似好吸引.去interview當日,我都真係見到好多老師(好多外籍老師),同埋學校安排各方面都有系統,相比起聖文嘉同迦南(我只in咗呢幾間),綠楊俾我感覺係最好.但好可惜,佢收咗我地PM,我又要考慮埋小朋友作息,真係頭痛.

至於方方,我都想聽下其他家長嘅意見.

原帖由 fabulous 於 10-1-2 11:42 發表
剛剛打電話到綠楊詢問有關費用問題,現報告一下:
每月學費$3,100 X 12; 另支付$400購買10本英文書, 校服和書包由學校提供,大約6月份會收到學校的領取通知。 ...

請問你知唔知綠楊N1有幾多學生?同埋上下午班分別有幾班?我都好希望可以轉AM.

原帖由 littlegracehk 於 10-1-13 10:11 發表
我都係煩緊你所煩的問題, 綠楊pm 收左, 但我自己想 am , am 對 bb 作息好好多, 日後讀 k1, 或小學都好 d , 時間handle 得好 d , 我 request緊轉 am , 但我覺得機會應該好微

...

轉AM我排到第50幾啊,我諗我機會仲微.

諗咗幾個月,最後都係決定註冊迦南,有學劵會比較輕鬆...不過,K1我地都會再報其它學校試下,各位媽咪會唔會再報其它學校啊?我係新手荃灣媽媽,都唔知邊D幼稚園會比較好,請分享~
‹ 上一主題|下一主題