用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生交form 條龍好長呀! 會否cut 龍㗎
go

民生交form 條龍好長呀! 會否cut 龍㗎 [複製鏈接]

原帖由 KT1028 於 11-11-7 11:13 發表
arrange 了時間有無得改架, 同另一間撞了.

x2

原帖由 rosaki 於 11-11-7 11:24 發表
但有3日, 分2個時段, 點解唔第2日先去??

c6都說想第2日去, 要19號, 但甘多人你估佢唔到, 拎著pm阿囝訓覺時間, 佢會發脾氣, 仲c 怕其它小朋友受害...
E+都有d危, over run少少又係肚餓時間.

原帖由 chungmanchung20 於 11-11-7 11:33 發表

請問幾多號呀?

11.12開始

仲有, 早d去,唔洗排甘奈. c6~8:45am到時, 只係侯王"苗"對面過少少.佢出來時說條龍己經唔見左條龍尾.

原帖由 minniemii 於 11-11-7 13:52 發表
終於12點交完表, 時間係12號下午5點 ~~~
大家可參考一下

好似張張檯時間都唔同.

原帖由 **芳芳** 於 11-11-7 16:54 發表
點解d學校唔用網上交表呢, 根本玩死d家長, 靈糧 同 啟思 幾方便!!!!

永遠都係既定安排, 唔改唔錯, 點有進步????

間間都有自己的遊戲規則, 睇自己岩唔岩口味law. 有d排隊拎表, 派完即止.培正寄張表俾你時, 指定日期時間交表.
靈糧真係好方便, 一讚, 但部份靈糧報左名成2個月先話你唔冇學卷, 另類玩c家長.

原帖由 yanlee06 於 11-11-8 14:36 發表
請問要唔要填問卷? 因為上年好似要填一份問卷.

有問卷拎番屜企填.

原帖由 minnie_w 於 11-11-9 09:46 發表
拿到11/26下午的面試時間,同民生的play group時間撞左,唔知果日會唔會好混亂呢,d老師都去曬上堂,會是咩人in呢?
mouth:" />

Pg教既多數唔係老師, 起碼唔係現任老師.
昨日同c6傾起 11/26會去邊度考, 地下同2樓都上堂, 會唔會去3樓, 定去小學個邊in.

原帖由 miffymow 於 11-11-8 23:31 發表
請問各家長,
有派問卷咩?
點解我冇...

問卷同小冊子一齊派.
4條問題 eg對孩子期望

要交, 快d問佢地拎番

原帖由 minna-no 於 11-11-9 10:45 發表
民生 interview 時間究竟幾時到幾時?
我個同事第一日交表係26號,同學仔今日交表14號,點解咁得意嘅?

早前問過, 主要11月sat, 如果人太多, 可能in到12月或weekday. (sat下午有PG)
14號 = 開始有weekday interview la

民生冇N1.

民生書院幼稚園

2012-2013年度報名事宜

現接受2009年出生之幼兒申請報讀2012-2013年度幼兒班。

報名表可於2011年10月17日開始下載。不接受郵寄、傳真及速遞繳交報名表。填妥的報名表必須於11月7、8及9日辦公時間內親臨辦理。

報名須知:

1. 本校於2012-2013年度幼兒班開始不參與「學前教育學券計劃」
2. 報名日期: 2011年11月7-9日(星期一至三)
3. 索取及繳交報名表

I.   出生證明文件正本及副本
II.  近照一張
III. 回郵信封(9吋×4吋)兩套,請清楚書寫地址及考生姓名
IV. 報名費港幣30圓; (報名費只接受劃線支票繳付,支票抬頭請寫「民生書院幼稚園」,支票背面請寫考
     生姓名及聯絡電話號碼。)
4. 辦公時間: 上午9時至12時;下午1時30分至4時30分
5. 面見安排: 面見將於2011年11月舉行,所有面見預約不可更改,不便之處,敬請原諒。

原帖由 marie12345 於 11-11-9 16:27 發表
請問家長份問卷幾時要交?
屋企人去交佢地唔識睇,thx!

in 時先交.

應該係整好一堆堆form, 有哂日期& no,再sit D人名入去。 加上有2種,因此 唔E估到真實有幾多人。

原帖由 冬菇 於 11-11-10 11:18 發表
我琴日去交Form, 去到唔係排左好耐咋喎...星期一in...

我番到屋企先知有野攪錯左, 我click左下午班,唔知下午班係英/普...我係想報英/粵的, 唔知駛唔駛打比佢同佢講番改番am, 定係到左interview時先講... ...

之前打去問過, 張Form係有d錯, 下午係英/普.
應e+打比佢同佢講番. interview時己分左班in, 場面人多又乩,未必改到.
‹ 上一主題|下一主題