用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in左浸幼的家長
go

in左浸幼的家長 [複製鏈接]

大家覺得浸幼點??

同阿仔去in浸幼. 佢係plauground玩完, 係課室乖乖玩&畫畫. (唔知計唔計分)
我地係另一邊in家長.
相對1hr前係MS, 阿仔真係好乖. 唔通佢鐘意浸幼多d? (雖然冇話收佢)
不過唔知上小學點? 50%上聯係, 唔知其它點??
   0    0    0    0

我又唔覺背要晒D理念出黎, 佢問物我答物乍.
1. 注重d物 2. case study (c6都話幾好) 3. 同個小朋友最深刻既印象

我就係答真實答案個d

黃錦輝d forum, 都幾好甘.

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... page%3D1&page=1

原帖由 夢B 於 11-11-15 15:56 發表
所謂聯繫係指黃錦輝中小學,其實並冇話有幾多%浸幼學生入到小學,浸幼生都要考,只係有優先姐!
聽返上年d家長講,全日班係用英文in,但半日班係中文,都係一班家長傾吓,我自己唔覺氣氛太緊張 ...

我半日,中文  in 傾計甘我都覺得冇壓力.

仲要阿仔乖乖自己玩&畫畫, 隔離個小朋友行出來都冇跟住出來找我地, 有d surprise tim.

就係要交學費law, 否則全日既語言環境真係幾好. 我講座個日同過d家長&老師傾過計, 感覺幾好. 老師會因應學生情況微調.
我地其實幾buy佢果套, 但怕同其它學校接軌唔知有無問題. (不過佢收先算 )

我地1 hr 之前太錯敗, 連pass左俾我份document都冇睇過tim

原來份doc係有之前既form ga. 我掛住平復自己同阿仔既心情. 仲要阿仔係門口等時pull pull, 去toilet 攪左輪. 阿仔慢條斯理甘洗手手, 出到黎以為過左組tim.
因此我真係臨時爆肚, 諗到物講d物.

其它講座後問英文老師&d家長傾過, 都好鐘意全日....但實在太貴啦.
‹ 上一主題|下一主題