用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 2008-2009 入讀天神既家長, 入黎傾下
樓主: BOBO128
go

2008-2009 入讀天神既家長, 入黎傾下 [複製鏈接]

原文章由 BOBO128 於 08-6-14 22:02 發表
hi, lklclary,

暫時只有 3 個 bk mummy 既囡囡收.

one more! my daughter also...see you guys on 29Aug!

原帖由 irenepang803 於 08-8-22 18:22 發表
請問8月29日係咪淨係著校服返去,咩都唔使帶喇.
thanks^.^

irene

我估帶註冊証都OK啦...吾洗帶書包褂?

原帖由 lklclary 於 08-9-5 08:28 發表
我聽女兒講公主畫是不用交的,不過我都叫她帶回校, 免得又要寫手冊. 飯單十分吸引, 和女兒一起選擇時我們也十分雀躍.

My daughter also in 1A. The lunch menu is ok but I also afraid she eat too slow...

嘩!都好多1A媽媽係度禾!多D聯絡聯絡丫,起碼帶D咩、做D咩功課都可以互相交流下.問呀女就死得喇,知D唔知D.唉...依家仲慘過自已讀書!  

回覆 # 的文章

多謝發明互聯網!!!好彩有你地咋,又無寫手冊,真的唔知要帶音樂書.
問呀女,個樣仲迷惘過我...!

原帖由 irenepang803 於 08-9-6 10:24 發表
bobo:
你囡囡好叻呀,記得咁多野,我問返亞女佢先話我知要帶音樂書,而杜老師教普通話同中文佢有同我講,問返佢小朋友被pull落樓梯佢就一舊雲話唔知,大家以後有乜帶記住上黎交流吓.hehe ...

咪係囉, BOBO個女真精靈! 麻煩BOBO幫我同小朋友講聲唔該o丫!
我個位一片雲小姐, 飄下飄下之餘居然識得反問番我點解會知wor...暈低!!!

有無阿女叫Chloe

純粹8下: 阿女讀幼稚園個時, 同班有3個Chloe, 有一個仲同姓添. 今年唔知又撞到幾多個呢?

原帖由 BOBO128 於 08-9-7 15:19 發表
shirleychloe,

我暫時知道有2 個 Chloe 係1A。我囡囡是其中一個,幼稚園時, 我囡囡同班4 年都無人同樣叫CHLOE。你囡囡是否姓 張 ?我囡囡姓蔡。

...

Hi Bobo,
係呀, 我阿女姓張o架. 女女都有同我講有個同學叫Chloe Choi. 因為大小姐淨係記得同名個D同學仔,中/英文各一.

原帖由 irenepang803 於 08-9-7 21:03 發表
新消息:
1a班中文工作紙囡囡話要剪,你地都問吓囡囡係咪,我已經剪左.

o下?! o甘上面個姓名/班別/日期係咪全部唔要o架? 仲有個幅相係咪學生相就得o架啦? 死啦, 阿女好似咩都唔知o甘o既?!

穩陣起見, 聽日打算帶晒音樂/普通話/同宗教書. 唉! 真係覺得好混亂, 阿女又一舊雲, 我失眠左幾晚啦!

原帖由 irenepang803 於 08-9-8 21:49 發表
1a班全部英文功課都要交,包括copybook,check完都要交返.

我o係第二個topic, 睇到有個Mommy打o左返學校問先知. 不過我仲lum緊係咪應該簽埋名呢?

原帖由 irenepang803 於 08-9-10 16:19 發表
各位:
我兩個囡囡都入左I-class,你地有無囡囡都入左,今日收倒大女通知,問做唔做女童軍,佢好想做呀,我都會比佢做,你地呢?仲有佢話今日視藝班係miss fung上堂,昂係英文老師. ...

If the girl confirmed to I class, any notice will send to the parents? Asked my daughter, she only told me they played games in the English class.

原帖由 irenepang803 於 08-9-10 16:19 發表
各位:
我兩個囡囡都入左I-class,你地有無囡囡都入左,今日收倒大女通知,問做唔做女童軍,佢好想做呀,我都會比佢做,你地呢?仲有佢話今日視藝班係miss fung上堂,昂係英文老師. ...

Dear irenepang803,
How did you know your girls go to I class? Did you received any notice or call? I also want to know when they will have the test for leveling.

原帖由 lklclary 於 08-9-15 08:35 發表
中秋節快樂!

Happy Holiday!
要再戰鬥la...努力!加油!

原帖由 irenepang803 於 08-9-16 15:19 發表
1b班家長:
你地囡囡比晒d小朋友紙比同學仔未?今日數學剪1~10,亞囡話係要cut1~10嘅數字咭,要一張張嘅.

Why 1A no 小朋友紙? It's good for them.

原帖由 cckmama 於 08-9-16 21:35 發表
今天1B 班收到有關"網上課堂中、英、數補充課程"通告, 請問是否必須參加?

I didn't join.

原帖由 irenepang803 於 08-9-17 21:25 發表

我都無參加呀,今日亞囡拎返晒d數字咭返黎,話全部都要寫名,仲有話老師想收集d圓型鐵罐,如果屋企有可以拎返學校比老師,老師係要黎比學校整野.

Why 1A & 1B have big different??
‹ 上一主題|下一主題