用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基真小學 女生跳樓事件會否影響各位基真家長?
樓主: anibv3v
go

女生跳樓事件會否影響各位基真家長?   [複製鏈接]

今年小女升讀小一,近來聽見女生跳樓死因裁判既新聞,作為家長為呢件事感到不幸和惋惜,而且對於學校既形象都有一定的影響!

有時候看見Bk既家長對於學校的漫罵,有些說話的確很難入耳,選擇這間學校是認同學校的教學理念,認同學校的方針,基真總會有它的優點。 無可否認學校在處理事件上有不當,令到社會大眾對學校的校長和副校有指罵,但希望留有餘地。

說得對與錯是你們的看法,不能去改變你們,只是抒發近來的看法而已!

3    0    0    0

引用:Quote:原帖由+ipohma+於+15-07-21+發表基真

原帖由 hin080908 於 15-07-21 發表
其實我對石副校認識唔深,但佢算係一個爽直既。
我印象中呢位石副校係開放日真係盡心盡力,對佢好印象深刻有問必答!而且很關心即使不是該校學生!因為小女眼睛有問題! 只係有時候說話的確幾傷人,人言可畏;比起利劍更加傷!

引用:+本帖最後由+kammymingming+於+15-7-22+09:

原帖由 kammymingming 於 15-07-22 發表

我小朋友黎緊會讀小一,我們是叩門的,當初去報時已知尼 ...
會唔會成為同學仔😁😁😁

講真個句只可以睇所有人既供詞同個官點判。

回覆:女生跳樓事件會否影響各位基真家長?

其實只要等一判左後無耐既時間可以上網睇哂咁多個既證供,依家傳媒有傳媒個套,家長又有自己個套!到時候一五一十就知😊

回覆:女生跳樓事件會否影響各位基真家長?

經過這連日的報導以及各方不同家長既立場,大家都很關注這次事件,事關人命一條,現在小女孩的死因裁判為存疑,而且為小女孩的死因亦展開調查副校是否負上刑責?

有些家長同副校接觸過,有些純粹靠傳媒去了解事件,著重為什麼call st john 都唔打999,很多懷疑既地方,但裁判官說希望是個別例子,無可能一時之間全部更換管理層而且更換亦需時間,還有副校問題不代表全間學校老師都是沒有愛心和對教學沒有熱誠。

我只係覺得不要一竹竿打沉一船人,即使要罵不要對整間學校,他們已經在兩年前受到社會指責,如今法庭已判,對基真老師和基真家長不知道影響多大,但我希望在基真即老師和同學加油吧。

家長對我既言論是好或不好,我都欣然接受,早前既領教我亦會反思自己所講,為人父母緊張自己的孩子是鐵一般的事,作為家長亦都要關心自己的孩子成長。

引用:所以?妳一早唔應該開呢個post嘛。。。話人

原帖由 MichaelFungm 於 15-07-24 發表
所以?妳一早唔應該開呢個post嘛。。。話人謾罵又乜都唔知。而家個官要交法庭紀錄比警方查啦,妳先講呢d。。 ...
我一早講左對同錯係你地既睇法,我係真係睇唔過眼有家長係一竹竿打沉一船人!就算我唔開Post 都會有人開去討論事件!

我都表明說話難聽我都會接受,並唔會潑婦罵街鬧回去,而且我只係講我見到同睇法,如果有得罪真的抱歉!

‹ 上一主題|下一主題