用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

各位好,

我囝囝今年9 月都會喺創價讀k.1 呀   佢會讀下午班.

我想問下你地, 記唔記得創價寄信通知我地交留位費時, 係咪寫左個學費金額大約係$1677 呀   咁而家係咪真係要加價呀  

另外, 我想問下, 申請左張學券之後, 幾時要交比學校呀    因為下個月中就要交9月份學費同埋辦理 autopay 喇, 係咪果日交埋比學校呀    

唔好意思, 第一次上黎就問咁多野   

janetngan2,

真係好喇, 咁快可以識到同學仔  

如果我無記錯, 好似係寄票番學校比 reg. fee 果張 note 講o既, 但我又唔記得留 copy, 所以唔係好 sure 囉

上午班

下午班
ballball411---------- 蔚蔚
Michelmcy --------- Alex

各位媽咪,

你地有興趣可以 click 入去學校o既網址睇下, 從中可以知道多一點學校o既資訊, e.g. 學生活動概況, 有相片; 最難得是, 佢有齊所有教師o既教學經驗&資歷.  由此可證明學校o既透明度高.

<<創價>>

patBmom,

喺遊樂場, 我見到 samuel 呀, 我就坐喺你隔離, 你著左件粉紅色 t-shirt 嘛   我囝囝咪就係著住件深藍色 t-shirt, 玩到成頭濕晒, 幾個大人圍住佢果個囉    佢都係返下午班呀    

patBmom,

係呀係呀    : 因為佢兩個真係好錫囝囝囉    同埋佢地住喺樂富/廣播道果邊, 好近學校, (但我地住喺將軍澳), 所以.... 如果第時囝囝喺學校有乜事發生(大吉利是), 佢地是但一個可以快d去到學校現場先囉.  同埋比佢地知道囝囝喺間咁靚o既學校返學, 等佢地唔使成日心掛掛.

Oscar媽,

我想問吓, 學校係咪可以參加童軍架   因為我見到 website 裏面既教師簡介, 有幾位係有童軍訓練既.  咁幾大個先可以參加呀    k.1學生可以嗎  

patBmom,

我雖然唔係住寶琳果邊, 但我都經常行新都城架  :  :

上午班
1)pink....sunny仔....將軍澳
2)elysemama媽媽....巧妤....沙田

下午班
1)patBmom....Samuel....太子
2)小阮子媽媽....晴晴....深水埗
3)janetngan2....政慧.....大角咀
4)小王子popo....祉悅.....黃大仙  
5)Michelmcy.....Alex.....將軍澳

[ 本文章最後由 Michelmcy 於 07-7-4 13:54 編輯 ]

上午班
1)pink....sunny仔....將軍澳
2)elysemama媽媽....巧妤....沙田
3)annie926.....柏禧.....荃灣

下午班
1)patBmom....Samuel....太子
2)小阮子媽媽....晴晴....深水埗
3)janetngan2....政慧.....大角咀
4)小王子popo....祉悅.....黃大仙  
5)Michelmcy.....Alex.....將軍澳
6)Salina ... Ki Ki ... Tsuen Wan
‹ 上一主題|下一主題