用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 三千至五千元學費的幼稚園跟幾百蚊有學卷的 ...
樓主: anteater
go

三千至五千元學費的幼稚園跟幾百蚊有學卷的 [複製鏈接]

入到英文好又無學卷的學校梗係最好啦, 否則我會揀無學卷的學校.  我個女依家外籍老師同國語老師做班主任, 貴唔貴就見仁見智, 但係我覺得總好過係啲無or好少英文/國語學的pn到讀.

另外"大部份"唔收學卷的學校家長質數比較有保證, 當然except以上某啲有學卷pn.

回復 42# yellowriver01 的帖子

有學卷的學校係要跟隨正苦使用母語教學, 課程亦有一定的標準去依循.  無用學卷的學校就可以按自己的意思使用不同的語言去教學, 如英文普通話等等, 課程亦較flexible.

所以就有坊間認為無學卷的學校課程較深..

依你所見, 我估你都係揀有學卷"有教無類"的學校?

大家千萬唔好唔會我會笑啲讀有學卷學校的人, 我自己都有報啲收學卷的學校.  只係覺得用收唔收學卷就決定間學校係咪"有教無類"好似表面咗啲啫...

另外唔記得講, PC 係收學卷的幼稚園, 可惜小女9月出世, 間間都有INTERVIEW的機會, 唯獨呢間連見面的CHANCE都唔俾, 講明唔收細B, 所以一啲都唔覺得呢間係間有教無類的學校! :;pppp:

回復 66# ho_yan2406 的帖子

家長無出名小學backup真係好慘, 大家一齊努力啦!!
‹ 上一主題|下一主題