用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??
樓主: wcandtt
go

有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信?? [複製鏈接]

Re: 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??

我都係乜都"No",所以收在我bb讀我撰既校舍同上午班!

Re: 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??

Hi 六合彩

唔使太擔心,你收 reject 信既機會好微!因03年既出生率因sars影響,應該低過02年!加上維記又有何文田新校,又多在的playgroup 班!應該收生會多過以前!

如果真係太多小朋友考唔夠位,大部份都係收 waiting 信,到六月要家長交留位費時,就會有好多位放番出黎俾 waiting 既小朋友!我自己都唔打算交!

你不如打電話問下校務處 check 下封信既下落先!   

我係SH分校,如果first choice得,我就唔打算交!

由 六合彩 於 2005-02-15 15:04:52

吾該哂你地....其實我又吾係真係話要一定讀呢間....只不過係見你地咁多人都收到, 點解我地仲未有呢, 所以先有疑問.....

我會去check下, 吾該哂你地...

係呢, 你係邊間分校呢...點解吾打算交

六合彩
你個bb係囝囝定囡囡? 我既 first choice 係聖保祿幼兒園,希望我囡囡入到,咁就可免除我未來16年既煩惱,而佢亦可有個開心愉快,多姿多彩既校園生活!

p.s. 你係咪成日中六合彩

由 六合彩 於 2005-02-15 15:53:35

係ar...你介吾介意講邊間係first choice呢...因為早排我揾nursery都揾到好苦惱, 一來又吾想k1開始又轉, 所以都吾知維記係咪真係好.....

係呀! SPN N1每年只係得60個位,入到真係好似中六合彩咁開心! :

由 manmanb 於 2005-02-15 16:24:59

2MINGS,
ST. PAUL 都係我FIRST CHOICE, 不過係舊生同識人先會入到, 否則真係好難, 真係好似買六合彩咁 !

其實上下午班教既野,完全一樣,而下午班通常少的學生,教師仲可以相對地照顧小朋友多的.不過,大部份小朋友既生活模式都係早上起床活動,吃過午飯後再午睡,午睡完仲可以去join其他課外活動(維記都有課外活動班,由4:30pm開始),所以上午班會受歡迎多的!

由 MARSHMELLOW 於 2005-02-16 09:12:03

why do all you mummies prefer the morning class to the afternoon class? is the am class really that much better?

係呀!帶埋小朋友去好的!等佢地去多幾次,等遲的返學都容易的熟習,仲可以玩下走廊既玩具先走!

[size=large]Primary Allocation 2003 - 2004

由 lovek 於 2005-03-03 00:31:33

Hi,
請問有冇人知victoria(HH)學生多數派邊間小學&中學??? Thanks!!!

As far as I know, some kids under two yrs old will go to PN class when they are 2 (says Oct, Nov or Dec). As your selected campus has also had Toddler Class (I guess the Toddler Class is not yet full but the PN class is full) so Victoria arranges like this.  
‹ 上一主題|下一主題