用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 0910 K3 繼續繼續繼續 TALK !
go

0910 K3 繼續繼續繼續 TALK ! [複製鏈接]

升級啦 !   小朋友升讀那一班呀 !   會做同班同學嗎 ?

高愛班   :   lala, casswong33

高信班   : roycema

高勇班   :

高仁班   :  IrisLau

高正班   :

高義班  : namnam320              FnDmum

昨天阿囡帶幅畫返學, 本想交班主任, 但最終無交, 她話老師唔舒服 - 唔知是否班主任無返

原帖由 namnam320 於 09-9-23 16:30 發表
你地有冇聽自己D小朋友講每日都有好多同學仔請病假呀?
我個女有日講,前日有9位小朋友請病假,聽倒都嚇親

Hi namnam320,

你上次pm我個小一講座都無聽到, 不過阿囡只有適齡分數, 都無可能找到理想官津。
有些私校及直資好快就開始interview啦。

原帖由 namnam320 於 09-9-24 12:05 發表

係呀,星期二陳老師病左冇番

希望病菌遠離各位

我都會盡博試吓, 但必須找間做back up 。:)
Good Luck !

原帖由 namnam320 於 09-9-24 16:40 發表

直資好多都in左la, 你留意下喎
諗左好耐,最後我地放棄私校同直資,決定出去博一博,希望成功啦

高儀班Fans,

想問我們高義班在17/11(二)的小食時段是否吃壽司同豆奶 ? 我想知阿囡是否在編故事! 阿囡好多時回家告知在學校吃了一些她喜歡的食物, 好奇問吓。

我call 了班主任也沒回覆, 早前也試過打俾班主任, 但她都唔回覆, 見到面時只說好忙, 唔好意思。K1, K2時的老師好主動call家長, 不知道K3的老師是否特別忙呢 ?

Thanks, FnDmum

Hi 一家四口,

多謝告知, 老師也剛callback了。
原來阿囡無編故事。

Thanks

原帖由 一家三口 於 09-11-19 10:41 發表

你囡囡說得對, 星期二係美食節呀....

估唔到有咁多高儀班家長係到, 多上來傾吓:)
你自行有無八到心儀小學 ?
我囡目前得崇小收她, 真系有些心慌

原帖由 namnam320 於 09-11-23 11:27 發表

冇錯,通告有寫係美食節,果日我個女都在學校食左唔小食物!

至於果位老師,算把啦

今年好多高義班家長再此聯絡聯絡,你囡囡是什麼名字?我個女成日提及佢D同學仔名字 ...

Hi,
我對第二輪不存有希望, 阿囡只有適齡分, 只是碰碰運氣......
昨晚, 阿囡說老師叫她們問準爸媽便可帶相機往動植物公園, 但最終她都懷疑自己能力而決定唔帶。 阿囡好似開始醒啦, 懂得將學校裡的聽聞完整帶回家了。
星期五生日會, 她要帶蛋糕回校, 她好担心在校巴上如何處理個蛋糕。這裡有否其他高儀的小朋友也要帶蛋糕 ?

好開心, 阿囡足5歲才對自己有少許要求, 雖然遲了少許, 希望天天有進步就夠吧。

原帖由 namnam320 於 09-11-23 15:40 發表

唔洗心慌,我嘜都冇,五大皆空,等第二階段....

Hi,
If not receive reply, then you need to call again at the next day.

原帖由 sleepingbo 於 09-11-28 23:45 發表
I have leave the message in handbook, and call Miss Chan but she always haven't call back!!!!!!!!!!  

Toilet Tissue (pm)

Hi,

請問下午班媽媽, 囡囡有否告知你女廁時常欠紙呢 ???
我囡多次向我投訴, 教她問嬸嬸, 但她話有時見唔到她。
通常女孩子去完小解都須要清潔, 所以要問清楚再同學校溝通吓。

Thanks

Thkx. 我現在也叫嫲嫲給她代紙巾在褲袋。阿囡話依家都是用自己的紙。

現班裏小朋友開始寫聖誕咭, 阿囡要我備足20張, 唔知她是否可以記足20位小朋友嘅名。昨晚倍她寫了2張, 中文名太多同音字, 她又唔識寫, 唯有全部名用拼音, 希望同學仔唔介意啦

原帖由 namnam320 於 09-12-11 16:02 發表

學校欠廁紙呢個問題,我就唔知
但我問過我個女,佢話E+自己去自己抺,但我曾見過小女回校如廁時,就立即去如廁,自行冇羅紙巾,我就問佢平時情況,佢話有時 EE 會羅比佢地,有時就冇,所以就咁著返條褲
我E+只好比定包紙巾o係佢褲 ...

Hi,

哈 ! 我想極都不知何處找到班裹同學名, 你

我囡帶住X'mas咭到郊遊寫, 回家又寫, 終於搞到昨晚11:15pm才完成。希望今日可以認清20張咭,無俾錯就好了。

原帖由 namnam320 於 09-12-12 12:56 發表

唔緊要,我明白
有次學校有本講學校上年得獎書本發給我地家長,入面有各班的名字,我留起左,所以一定冇寫錯名

但我個女每張聖誕咭都要畫一張畫,所以成個鐘先搞得五張,都唔知幾時寫完全部聖誕咭 ...

Hi namnam,

明天X'mas party 在上午舉行, 剛問學校上午回校, 中午放學。不是如常 !!!
至於紙仔, 阿囡話給家長的。

原帖由 namnam320 於 09-12-16 11:10 發表
我想問下午班媽咪,因christmas party, 星期五小朋友是冇課外活動,如常下午 1: 10回校, 只是穿便服。

但點解前日我收倒張紙條仔,上面寫請星期五上午回212室?

冇人講過要早番?又冇講幾點? ...

Hi namnam,

剛問學校明天X'mas party 是在上午舉行, 中午放學。即是如常, 切記 !!!
阿囡說紙仔是給家長看。

原帖由 namnam320 於 09-12-16 11:10 發表
我想問下午班媽咪,因christmas party, 星期五小朋友是冇課外活動,如常下午 1: 10回校, 只是穿便服。

Hi namnam,

明天x'mas party是在上午舉行, 中午放學。切記 !!!
阿囡話紙仔是給家長的

Hi namnam,

Tomorrow, our kids need back to school at morning, Not as normal !!!

Hi,

今早唔知BK發生什麼事, 啲message唔見咗又出返。我試咗几次
我囡都搭校車, 司机叔叔好nice, 又電話又紙仔通知我哋。
我囡好期待明天

原帖由 namnam320 於 09-12-17 11:07 發表

thanks!

我亦問左學校,嵐嵐平日要搭校車,校車ee話明早八點幾要上車,咁即係七點要起身兼食埋早餐
咁凍,全家人都要早起 ...
‹ 上一主題|下一主題