用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

Hi 各位,
我囝囝都係下就班呀,都係填左form轉上就班,不過學校都係話要過左16號睇下有無位先知,我住青衣,請問各位知唔知校車有無由青衣返創價呢,我唔係好想搭街車呀,Thanks!

Oscar媽,
係呀...咁就放心啦,我16號返學校會再問清楚校車既資料呀,真係唔該晒你呀    

bosco,
你會住青衣邊度呀,我住青泰苑呀,會唔會同你個b一齊上車呢   

Hi bosco,

不過我囝囝要轉到上就班先可以同到你囝囝一架車啦 :cry:  :cry:

Hi bosco,
校車我個日問左青衣區個姨姨,佢話由青衣返學校大約半個鐘內就得,不過我個係中間站,車費就$750/m。
我都未試過係青衣直接去學校,不過我諗如果係青衣去就坐車出太子再轉taxi會化算些,我16號個日太熱唔想行就係學校坐taxi返屋企,要成$9x蚊,好貴呀...

Hi Oscar媽,
我見學校既通告一直都無講過要收茶點費既? 你知唔知一個學期要幾錢呀?? thanks!

灝霖媽媽,
我都幫囝囝轉緊上午班呀,打過去學校問,佢話最快要星期六先知result呀....

Hi ballball / Oscar媽,
oh..ic..咁可唔可以比小朋友帶食物返去做茶點架,唔該晒   

Oscar媽,

我都係會比小朋友坐校車返呀,因為我係返工媽咪黎架,而且我覺得搭校車既時間都ok喎,個負責既校車姨姨話半個鐘到就返到學校啦,多謝你比意見我。

Oscar媽 寫道:
Pinocchio

這是我的個人意見..
我覺得小朋友搭校車一程來回學校同屋企會好些..
因為唔需要擔心好天晒..落雨淋..
如果自己湊返放學落雨會好痳煩架

bosco,

今朝收到學校通知,有位比囝囝轉上就班啦,好開心呀        

bosco 寫道:
Pinocchio,

希望你囝囝可以轉到上午班,可以一齊坐校車   .

Oscar媽 / ballball,
嘩...咁間學校真係好好喎,我都未聽過唔駛比茶點費都有茶點食既,通常

bosco,

多謝 我係青泰苑對出個呂明才小學小巴站個位度上車。頭兩日可能會call taxi呀,因為咁早,怕好辛苦,如果係你有無興趣join埋呀?

[quote]
bosco 寫道:
Pinocchio,

恭喜!

Hi YANBB,

我住青泰苑呀,你呢?   

Hi sweetman,

我都係住青衣呀,唔緊要啦,大家讀埋一間學校,都可以交流下心德架嗎,多

bosco,

係囉..join埋一齊又經濟

我唔知道朝早我個站幾點上車呢,因為之前係收左下就班呀,所以姨姨講左下就個時間比我知喳   

YANBB 寫道:
我住海欣,應該太約8:15am嚮太興對出上車.

[quote]
Pinocchio 寫道:
Hi YANBB,

我住青泰苑呀,你呢?   
[/quote]

Hi billysim,

咁遲

Hi billysim,

我誤會左你囝囝係讀上就班添,因為我囝囝轉到讀上就呀,咁唔可以一齊搭校車囉

billysim,

我個囝都習慣左10點前就訓覺,朝早就7半至8點就起身,第日返朝早多數都要叫醒佢,不過應該都無問題。
‹ 上一主題|下一主題