用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 08/09 Grade 1已分班請進
樓主: Eunismom
go

08/09 Grade 1已分班請進 [複製鏈接]

1B--nono2006 (浩鈞,Wilby)男
       hohomum (皓桓,Marcus) 男

1C--eunismom (樂遙,Eunis)女
                        (正楠,Bosco)男

1M--

1P--Hang'sMum - Anson

Hi Wilbyma,

我仔仔都是第四組啊,他說認識Wilby啊

Hi Wilbyma,

我冇跟學校買啊,我買咗個公仔書包比佢,等佢開心下先,出年先換.....

本來亞仔話有功課的,而家又話冇,唔知幾時派手冊呢?

亞仔今日都好開心,因為佢地第4組reading period 時乖,得到小禮物呢

原帖由 nono2006 於 08-9-1 09:04 發表
Hi hohomum,

太好啦,好高興認識你仔仔哦,希望他們做好朋友拉!
我仔仔話返學好開心哦!
今天派新書包拉,你有沒有跟學校訂啊?

OK no problem la, 我今晚回去scan比你:

原帖由 nono2006 於 08-9-1 22:54 發表
今天還沒有派書包阿,要等到星期五,的書都不知道怎麽讓他帶回去。今天派了2本中文的漢語拼音書,不知是否要做功課,我回家時,仔仔已經睡覺了,明天早上才問問他。我見到書台上有一本記事簿,不知是否就是你說的禮物,明天問問他。
...

大家昨日有冇收到課外活動報名表?得一晚時間,今日就要交,好急啊....不過我今天都未交.....:loveliness:

大家會唔會參加呀?知唔知如果參加咗,會有校車送放學嗎?

嘩,我兩日冇上來,已經發生咁多事,我大少什麼都冇講,冇手冊,冇功課,冇燈籠,哎,我都唔知點,我問個仔,佢又話唔知,激死.....

今日本來要交張學童保健表,佢又冇交到......唉......

Hi Wilbyma,

係呀,因為屋企部腦傻傻地,所以要用大老闆(老公)部laptop,超唔慣呀,唯有早啲番工"蛇"上嚟,哈哈....

marcus都有借書呀,佢每日都有問我今日係幾號,但佢借咗本超深的英文鬼書(真的是關於ghost的),佢自己一個一定讀唔掂,我叫佢下次要選一些簡單的,起碼打開自己要睇得明....

原帖由 nono2006 於 08-9-6 08:38 發表
很久沒有見你上來了,1B好像現在都沒有手冊,如果阿仔返來不講,我真的不會知道要帶什麽,交什麽功課等,昨天數學陳老師打電話給我,話阿仔不記得帶數學習作囘校,希望我跟跟,我之前問過阿仔,他又說不需要的,真備他激死......

阿仔都 ...
‹ 上一主題|下一主題