用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV vs MS
go

KV vs MS [複製鏈接]

回復 14# anteater 的帖子

yes...同意, ms除左德育好...英普都係好好...比我想像中好好多呀~~

回復 18# cwymama 的帖子

同意...起碼我個仔一定唔係"木"~~

仲有, 就快要聖誕表演啦, 每班都會好花心思咁排隻舞(係日日排呀)....等12月某日就係小學個禮堂表演比d家長睇, 呀仔日日番黎都跳番part舞比我睇, 咁既安排d小朋友又點會"木"呀~~

回復 23# michelle_lxh 的帖子

4堂...每堂40分鐘,好好呢~~

回復 25# Jen2008 的帖子

Good for your daughter!!
I also believe MS kids are no less competitive than  kids from other kgs. They are generally more confident, outspoken ,good in common sense and well -bahaved.

回復 29# 日日見住你 的帖子

咁我又分享下啦.

我有個同事佢係前幼稚園校長, (係呀..真嫁, 佢真係做校長嫁), 佢都比佢2個小朋友讀民幼同民小, 佢話一心只係考呢間, 佢大仔已經升小三, 細女已經係k2, 問佢點解....佢話鐘意佢既課程同德育, 佢話佢地d小朋友真係好乖, 呢樣唔係間間名校train到出黎, 唔同language或學識, 係有錢都買唔到既, 我就係聽到佢既分享, 先apply呢間學校, 果然正呀~~

回復 35# 日日見住你 的帖子

哈哈..明啦..大家都係分享啫~~

不過老師睇野既角度會係偏重admin個面多d喎, 同埋, 其實一個"好"學校, 通常個校長都會demanding dd, 咁老師唔多唔才都會做到有負面情緒或呻下, 都明既 (佢地真係成日5點幾仲開會嫁)...

以上都係我估咋~~

回復 38# sllau 的帖子

睇左啦...好欣賞你朋友呀~~
‹ 上一主題|下一主題