用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 買校服, 唔知要買幾多套呢?
go

買校服, 唔知要買幾多套呢? [複製鏈接]

我收倒 for k1 的校服紙,發覺件 winter 褸由絨褸轉為棉褸了,另外灰外套也出了有 kv logo 的,唔知舊生是否可以著往年的褸呢?
原帖由 joemyt 於 10-5-26 18:57 發表
According to my experience, 2 set of school uniform and 1 set of P.E. uniform is OK. Because PE lesson should be Mon & Thu  or Tue & Fri (twice a week) Enough time to wash the PE kit.

About the sweat ...

當然你係可以搵相同的 material 自己造or 搵tailor 造俾你小朋友的,不過成本咪仲貴,何苦呢?
外套的 logo 係直接繡上件衫到的,不是釘個襟章上去的,以前的紅絨校褸就可以街買,再釘個kv襟章上去的
原帖由 zoesychan 於 10-5-26 23:44 發表
但係我見佢地封信甘寫 ..

You may choose to tailor make the uniform with appropriate materials.

同埋我見佢地話 "uniform badges (for sale)

甘係咪d 外套可以買街出面果d再自己加校章都得呀 ... ...
‹ 上一主題|下一主題