用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
樓主: BOBO128
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

ekan,

1. Nursery (English)
2. 普通話親子閱讀書
3. 中文多元智能學習冊
(這3本全部都不用帯回校, 俾家長睇架)

bobo, yen,

我發覺書包有本橙色嘅工作畫冊, 第1版印咗日期, 係唔係功課嚟? 幾時交呀?

昨日轉咗去GC2, 見到棠棠好乖坐係到上堂.

點解轉班? 想同你哋一班囉! 加上我想miss chan教吓我個頑皮仔, 囝囝又鍾意miss liz夠靚女.

bobo 你昨日去disneyland, 多唔多人呀? 我星期日同老公囝囝去, 多人到嘔, 好似去咗sogo門口咁! 嗰日又落雨, 都幾辛苦. 我哋已經好游閒咁, 樣樣都唔排隊玩. 只係睇咗2個show, 玩咗2個game, 坐火車, 睇巡遊同與donald影相. 因為用咗2次fastpass, 所以最耐係排隊影相, 要50分鐘!
disneyland對小朋友就真係好開心, 但大人就...., 不過點都應該去1次嘅.

bobo, 明早返學後唔好咁快閃, 等一等我, 我要俾嘢你呀.

Hi 各位媽咪,

有無人會同小朋友報讀放學後嘅體操班同音樂班呀?
我想報體操班, 唔知好唔好呢? 不過無校車接送喎! :-|

BOBO,

有d唔明, 其實嗰6張相係要自己出去影定由學校影嗰d扣起? 我無同囝囝出去影, 咁係唔係要帯佢去影返???

如果你通利 wonderful 排咗2年就緊係學通利啦! 唔啱未再返學校學過囉. 上次音樂班(不是葉氏)個導師都話同通利差不多.

你唔報體操呀? 我報呀, 又同棠棠做同學仔!

yen,

校車羅太話我遠, 課外活動唔送呀! 都幾煩. 你係唔係日日都俾棠棠在學校吃飯? 我諗住課外活動嗰日俾囝囝在學校吃飯. 又一齊啦.

棠棠應該認得我, 我在課室門口偷望入去, 棠棠見到就同我揮手笑.   不過我見到佢成日同朋友仔傾計.   

吓! 我囝囝專注力仲差喎! 咁係唔係唔應該報體操呢?

10 月開始返 sat ( phonic & 手工藝 course )係邊到呀? 學校定出面? 有無好介紹?

你都無答我嗰6張相使唔使自己出去影???

yen, bobo,

係唔係每星期有功課要準時交0架? 點解我唔知嘅? 可能開學無聽老師講解!

我只是昨天見到本畫簿在書包, 第2版有公仔同油咗顏色. 不過好似在學校做喎, 唔通工人同佢畫, 然後佢上色? 因為個公仔(花, 魚)肯定唔係囝囝畫.

bobo,

你報咁多呀! yip music 好唔好呀?

yen,

咁你又同棠棠報咗邊班? 我都想報多d, 不過無校車安排到接放學(因太遠, 羅太話無), 好煩!
好似好衰咁, 因為住太遠, 累到個仔學唔到嘢! :cry:

我報咗(學校)
phonics (sat)
maths
gym

(出面)
畫班

幾時又吃個早餐呀?

vivianjasper,

你都唔弱, 1,3,4,5,6都學嘢!
請教你, 咁細個學琴ok嗎?
"小小科學家"和琴我都有興趣, 你係邊到學呀? 有無好介紹?

我囝囝個名(kasper)同你囝囝(jasper)好似!

vivianjasper,

,"小小科學家"係喺馬頭圍道嗰間香港保護兒童會,$270上6堂,又唔貴喎. 我以前住得近(露明道)都參加過佢哋嘅playgroup, 不過就一般啦. 可能我嗰時要求高啩. 而家咁遠就緊係唔出嚟啦.

鋼琴, 我諗我囝囝起碼要4歲幾至學得, 佢好唔定性.

bobo,

你就好啦, 我都想去日本呀!  :cry: 拖住2個仔, 累死, 命都無呀! 希望佢哋大d我有得去玩啦.

我幾時早餐都得, 睇亞yen啦. 棠棠媽,   你去咗邊呀?

yen,

點解用"瘟仔"形容自己0架!   瘟棠棠寶貝仔係唔係!

bobo,

年年去tokyo, 同老公相識地呀? 咁有價值?

明天(星期五)或下星期一吃早餐, 你哋話事啦.

ok, 星期二9:00樂基門口見啦. 不過我返學例遲到, 連miss chan都叫我唔好成日遲到. 可能你哋要等1-2個字.

joeykachunpak,

上星期見你抱住細b係學校門口, 你日日自己帯哥哥返學架? 會唔會好辛苦?

細b好可愛呀! bb相係邊間影0架?

bobo, yen,

你地會唔會去christmas party 呀? 我未決定, 我驚去到我無個家長識就幣. 雖然我好似日日送仔返學, 不過我又日日遲到, 都唔係好識其他家長咁!

下星期五旅行你哋都去, 係未? 我俾咗車費, 不過老公出差, 得我自己同囝囝去又唔係好想, 仲諗緊.

BOBO,

你無事嗎? 小心身體! 我報咗christmas party啦, mark咗同chloe及棠棠座.

yen,

咁最後你幾時決定去唔去旅行呀? 我俾咗3個人車費, 不過得2個人去, 不如你同amy講係我到扣1個人錢, 唔好晒呀!又無得退嘅! 其實我仲諗熙去唔去!

BOBO,

約食早餐無問題, 早一日通知就應該ok.

yen,

講講吓, 我都唔係好想去, 我都係單拖, 好辛苦! 玩完仲要山長水遠返屋企.

joeykachunpak,

點解俊希係公園俾狗追呀? 希望佢無嚇親啦! 我囝囝又係唔識死架, 係街見到狗, 無論大小, 有人養定流浪狗佢都撩! :evil:

yen,

如果去就得我同囝囝, 去完又要咁遠回家, 所以想偷吓懶.下個星期才決定啦! 吃早餐緊歡迎, 我仲欠你同bobo1餐.

yen, bobo,

ok, Tue 9:00 學校門口見.

BoBo,

近排好嗎? 好耐無見, 小心身體.
次次返學都係見到婆婆帯chloe, 幾時再出來活動?

bobo,

無重過未好囉. 小心身體呀, 幾時得閒出嚟吃早餐?
‹ 上一主題|下一主題