用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 自閉傾向幼兒家長互助小組(party完滿結束 大家謝謝參與) ...
樓主: anan3388
go

自閉傾向幼兒家長互助小組(party完滿結束 大家謝謝參與) [複製鏈接]

我都係PM唔到喎, 我住九龍灣, 亞仔4YR, 有自閉& 言語遲緩, 我要工作, 可e-mail  [[email protected]
[email protected][quote[/email]]原帖由 anan3388 於 09-9-8 15:33 發表
hi hi,

想加入既 mami 請按"私人傳訊" send 你地既電郵地址及電話俾我

另, 最好可以給我以下資料, 方便大家互相認識

名 - 住 - 仔/女 - 小朋友名 - 幾大 - 困難 - 固執或頭痛問題 - 喜好 - 對小組的期望 - 可以出 ...

政府D野好奇怪, 我亞仔4YR, 佢無行為問題, 無固執問題, 有語言遲緩1YR & 理解遲1YR 多, 有良好眼神接觸, 有主動社交, 但有專注力差, 之前無論私家& 政府醫生都係話佢輕微有小小責界果種, 點知4YR再返去評估佢就話CONFIRM佢有自閉, 亞仔呢兩年都有好大進步啦, 返而我都攪到好混亂, 佢認字OK, 所有4YR小孩做到嘅野佢都做到, 只係一D 好抽象嘅問題佢唔識笞, 個心理醫生已經講話佢智能正常, 但都叫我同佢轉S位, 唉...........仲講到唔轉兩年后追唔到, 又話到時讀唔到主流, 每個評估都唔同, 有時都好煩.
原帖由 anan3388 於 09-9-11 15:15 發表
仲有, 其實小朋友仲細, 除非好明顯既徵狀, 否則, 唔會咁早知佢係咪自閉症既。我d心理學家朋友話, 唔到 5 歲都唔會確定, 除非好明顯唔望人好固執連對父母都無反應之類。不過依家個社會意識提升左, 所以, 就多左會講自 ...

我想參加 , 小兒4.6YR, 自閉証, 有言語,有溝通  e-mail [email protected]           
thx
原帖由 anan3388 於 09-11-13 00:37 發表
各位家長, 我地小組暫時以電郵聯絡為主, 而間中得閒都會出下黎。我地自己組織乍, 所以...都係無乜組織, 志在大家傾下 support 下 ^_^ 我地既小朋友大約係 1.5 - 4 yr 左右啦

有興趣加入既, 請按 "私人傳訊"俾你以下 ...
‹ 上一主題|下一主題