用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Disney or English Time
go

Disney or English Time [複製鏈接]

你自已睇過晒2套教材內容、實物未ga??我e兩套都有, 我係先買Disney, 過左一段時間再買English Time. 我個人意見, BB細時太深、太花確實唔太好, 我覺得if你係針對"而家"用, Disney比較適合.  我觀察到我個仔透過Disney學字學得好快, 講到、認到!! 慢慢地reading習慣亦漸形成, 其實Disney個club service都幾好, d 活動操阿仔會話都幾好!!但$$係唔平ga, 睇你自已點安排!!
English Time內容深d, 有online test, if BB識用computer時用就好似實用d, 佢部card機唔太吸引, 發音& card d設計唔夠Disney部機正!

PS: 以  上只屬個人用家意見~~~冇sale呀!!!!!!!!!!!!!

原帖由 CC113 於 09-6-11 00:52 發表
我已經睇晒兩套教材, 真係頭都暈. 我好鐘意disney部咭機, 不過個main program就好悶, 主要係cartoon, 又無英文字幕. 最正係play along同sing along.  english time的內容就深啲, 部咭機好唔得.

我想知你囝囝幾大開 ...

我大仔一出世我就買Disney, 之後佢地一出新product我都有upgrade, 後尾細仔出細, 2個一齊用, 抵番晒
真實我買English Time係貪佢啱大dd ge小朋友用, 我想俾我大仔玩, 我唔止買e兩套ga, 我仲有買your BB can read.....
‹ 上一主題|下一主題