用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
樓主: 得巴
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

hello, 我囡囡係N1C 綽榆 SOPHIA, 祝大家新年快樂, 身體健康, 心想事成!!  小朋友越來越精靈!

會去學校既親子旅行呀, 希望到時可以見到你地傾下計啦

綽榆都係綠組, 佢而家成日話好鍾意柏禧, 女仔就鍾賴詠芾(欣), 其實最開心真係見到佢地可以識到咁多小朋友, 又咁開心咁番學。

我個女好管家婆, 佢好鍾意話俾我知邊個小朋友喊, 之前你地做學校花市義工時, 就話俾我知柏禧見到媽咪, 跟住媽咪走開就喊, 好似今日佢又話俾我知柏禧喊,  不過唔知係唔係既,  其他就唔多講。

我囡囡尋日話黃老師教佢地唱"有隻雀仔跌落水", 好彩我識唱, 同佢唱埋一份, 好開心TIM, 如果唔係又要等星期五, 搵本唱歌書, 先知佢唱乜。

原帖由 celiacc 於 10-2-26 14:07 發表
May I know whether someone will bring along the younger sister or brother to the school picnic?

想帶, 不過學校只係俾兩歲以上既小朋友參加, 細仔未夠兩歲, 所以冇得參加。

綽榆都係星期五玩完, 星期六就流哂鼻水, 星期一放左一日假, 今日可以番學了, 但係又野到細佬...真係可憐。不過見到佢果日真係玩得好開心, 都冇後悔同佢去..不過真係好辛苦。

原帖由 LMCK 於 10-3-24 17:51 發表
死喇, 聽日last day要交敬師咭, 我想問下你地知唔知N1CP黃老師同洪老師(教勞作果位)的中文全名係.........?

洪燕卿老師, 黃慧玲老師, 今日先DOUBLE CHECK, 寫錯就唔好意思啦

可能佢係大女(一月出世), 所以我諗佢真係個個既姐姐, 又或者, 可能係賴詠蒑好早已經叫佢綽榆姐姐, 其他小朋友聽到就跟住咁叫掛; 因為都有同學仔叫我囡囡做綽榆或王綽榆呢! 係呢你仔仔叫咩名, 等我認識下, 問下小榆知唔知先。

原帖由 LMCK 於 10-3-27 01:03 發表

啊, 原來係咁.  我仔大過你女女小小, 佢06年12月的.  咁我個仔應該係跟賴詠蒑叫喇, 因為我問親佢學校d野, 賴詠蒑一定會係佢的名單之內.  所以我諗佢地都幾FRIEND.  我仔係黃組的, 唔知賴詠蒑同你女女係邊組呢?     ...

我囡囡同賴詠蒑都係綠組, 我諗佢地兩個女仔係班一定好嘈, 成日引其他同學仔注意!
‹ 上一主題|下一主題