用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黄埔迦南K2會
go

黄埔迦南K2會 [複製鏈接]

升班喇~

依個暑假好攰....電腦不停壞,僖僖成日熄機開機整壞左,尋日又down左,老公又整左成晚

梓翀返best concept返得好開心,返4,5,6 3個鐘,9月都會俾佢繼續,所以其他興趣班join唔到~

幾時會有gathering?
今次去annie/謙媽屋企好冇?

買左部新相機,大機黎,canon 400d

梓翀同僖僖成日打架 好煩~

謙媽,

真係歡迎你加入全職媽咪行列 K2依年咁重要,你都係休息一年先再諗諗方向啦

ANNIE,

係咪10月2,3放假?咁我地放左學上你屋企開餐同玩,好冇?而家點呀,重得多唔多?我好耐冇見過你喇:loveliness:

coby dance梓翀都唔學喇,時間夾唔到

梓翀讀LKA班呀,同謙謙一班,咁冬冬呢?今年好似得兩班,不過N1真係好多學生,我都同僖僖交左FORM LU~TANG主任(好似升左職 )話遲D先interview!

聽日ok la~
唉,我依個做mami好唔掂,梓翀都有提過帶玩具,我冇上心,冇帶到呀

我諗佢分2班,人數可能多左,因梓翀話好多人喎~
ms kwok係唔係以前果個,因好似都有兩個架!?!

我都問梓翀冬冬係咪一班,佢話唔知呀?好彩一班,annie,謙媽,要帶咩記得報料呀....

謙媽,

我覺得ms kwok好好,佢都好了解小朋友,有耐性....你放心la

ANNIE,

可能冬冬返到學校唔敢講la,佢嚇下芝芝

D/d~梓翀都有做,佢都話要做,我都好懷疑,又係冇印date,不過我嘗試相信佢

我覺得芝芝好乖好可愛

annie,

僖僖頸位又多左粒野,我怕係淋巴瘤,會唔會呢?

謙媽,annie,

其實果2粒係星期三晚先發現,所以俾唔到你睇~我會同佢睇醫生架喇!
僖僖最近都冇發過燒、感冒呀~

如果有得3個去就緊好,有得去就緊去啦,如果得2個,你地去啦,聽完番黎話番我知呀~

我又唔覺得謙謙屙濕好大問題,因梓翀以前係屋企好多時都有呾既情況,我睇過佢一次,因為佢痴住左,所以屙時d尿就向下,沿完隻腳流落去,你試下教謙謙屙既時候整一整....唔知你明唔明我講咩

謙媽,

www.imax.com/deepsea/

你睇下有冇興趣,會做到11月,如果今次夾唔啱時間,我地下次可以睇下annie幾時sat放假一齊再去~

今之同梓翀去太空館ok,星期五我仲帶左僖僖去科學館,我地下次都可約埋去!

我問清楚梓翀,原來佢話做家課寫個"大"字,仲畫左個波,而唔係要帶波~

annie,

miss kwok都有call我,我都有問番梓翀學校情況,佢之前都想俾舊膠我,但我話屋企其實有用緊,梓翀都係執筆執得唔好

ANNIE,

有興趣呀~
你地呢,一齊去玩吖~

原文章由 BNTYA01 於 07-9-10 17:10 硐表
http://www.musicfarm.com.hk/index2.htm

以上活動於9月26日,睇下有冇興趣?

ANNIE,謙媽,

唔緊要啦你地去啦,記得聽完話我知呀~

原文章由 BNTYA01 於 07-9-11 13:13 硐表
謙媽,

中秋節營你去唔去呀?我和joyce一家都去,現只欠你哋,我想明天報名,所以請你盡快告訴我。

至於小一講座,我對不起就真,因只得一張飛多,咁如果謙媽陪我去,就要對唔住joyce架啦,joyce唔好押醋 最多之後話噃啲堅料你聽。 ...

annie,

我都叫左家姐去,因我怕我攪唔掂2隻monkey,遲一個鐘覆你~

annie,

收pm~

冇晒人.......

尋晚梓翀發燒,今日冇返學~

都唔知點解,我已經每日都問梓翀需唔需要帶野返學校,佢都答我唔洗,我都唔知佢係冇心返學上堂定真係咩都唔知?

同梓翀去disneyland hotel食buffet d 相,得閒睇下:http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=172346&;mfid=89964

[ 本文章最後由 pmjleung 於 07-9-25 10:24 編輯 ]

我代梓翀多謝你地既禮物呀,佢好鐘意呀,而今年學校份禮物都好靚喎,不過我諗黎諗去都記唔起上年係咩??

我呀,前日係的士趺左部相機呀,好慘~

謙媽,annie,你地俾個email address我,我send番d相俾你地啦~

ANNIE,

send左俾你喇~check下~

原文章由 BNTYA01 於 07-10-2 18:19 硐表
email address:

[email protected]

我地分校都冇攪呀~

原文章由 kellyly 於 07-10-16 23:59 硐表
我想問其他迦南分校既今年萬聖節係唔係唔搞la.
因我仔呢間今年突然話唔搞,其他家長就話係因宗教問題唔搞
而校長就話等到下次開生日會至搞,但已係12月.
...

我地去海泉灣d相我upload左,你地得閒睇睇~

僖僖燒左咁多日,尋晚終於出左感冒d病,勁鼻水同咳,我都冇咁驚~
‹ 上一主題|下一主題