用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 宏福今年 9 月k1 的家長們, 您好嗎
go

宏福今年 9 月k1 的家長們, 您好嗎 [複製鏈接]

dordor1207

其實搵學校只係一生一個小過程,最重要係小朋友開心.無論間學校在遠在近,每一間學校都有讀到書的小朋友,也一樣有讀唔到書的小朋友.我覺得爸爸媽媽對小朋友的教育比學校更重要.
這件事係你c6唔岩在先,因搵的時候唔比意見,之後又意見多多.但係依d無謂同c6吵了.大家都係想個小朋友開心.再吵下去,只會3個人都唔開心.唉... 有陣時退一步,可能真係會海闊天空呢~

626mama

bk都唔知整都幾時,我都係入唔到去呀~

dordor1207

係咪保良局吳多泰幼稚園呀?

保良局d幼稚園都幾好的.因為有保良局依個大機構資助及監管,好多設施都好好.我之前聽個朋友說,她的囡囡是讀保良局屬下的幼稚園,連搭校車都有兩個保母照顧d小朋友.真係資源充足.

不過依d都唔係最重要喇,你唔好離家出走呀~小朋友咁細個好需要媽媽及爸爸的照顧.

原帖由 dordor1207 於 08-8-27 12:20 發表
我唔會理.. 佢自己已經幫個仔轉番去 second choice 既 school 火炭吳多泰咪一樣係 pm 班, 咪一樣要坐車.. so.. 我要講要做都完成了.. 新工人都可以轉工了, 她的作用都沒有了... 不用帶小朋友返學, 家務又唔多野做..  ...
‹ 上一主題|下一主題