用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想買鋼琴, Yamaha U1 vs Kawai K5
go

想買鋼琴, Yamaha U1 vs Kawai K5 [複製鏈接]

Re: 想買鋼琴, Yamaha U1 vs Kawai K5

我就買左u1, 幾好.

Re: 想買鋼琴, Yamaha U1 vs Kawai K5

我都係打算阿囡如彈到8級, 我會換部u5, 因為老師都係話u1只可以彈到8級, 我諗又冇話一定去到8級就冇用既, 如果經濟許可咪換部好d, 唔得既繼續用u1都ok

tomlee做緊promote如果用好似係hsbc白金卡買滿40000可以減5000, 不過我唔係好清楚個promote做完未

KKParents,
24000買左3年既u3真係好抵好抵, 我前幾日去tomlee睇部u5, 7xxxx呀, 但係d聲真係唔同, 靚好多.

honmom,
真係唔好意思, 我冇熟既琴行呀,因為囡囡都係老師上門教, 至於二手琴, 我以前都去睇過, 好似我去睇一部琴, 我見佢好新淨, u1, 萬幾蚊, 佢話10年到, 跟住我炒左佢既serial no.上網check, 一check原來部琴成3x年架啦, 我即刻唔敢再睇啦, 因為睇落好新, 但係原來3x年, 我覺得果d二手琴行唔可靠, 所以我就決心買部新架囉, 起碼第時放返出去都值錢d
‹ 上一主題|下一主題