用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 崇真教學法
樓主: funnyleung
go

崇真教學法 [複製鏈接]

Re: 崇真教學法

我對此校也十分有興趣, 出年也一定會報讀.  但我小朋友不是這校幼稚園生, 會不會很難入呢?  另, 大約幾時招生呢?  學校有沒有開放日呢?  可從那裡知道呢?

如不是原校生升上去難適應嗎?  會不會是校內異數呢?  

重有, 聽聞學校蚊患情況幾嚴重, 是嗎?

聽聞返學時間好早, 有無人有校巴資料呢?  我想睇下我果區要幾點出門, thanks!

另, 好想知是否該校幼稚園生優先的呢?  其他學生好難考呢? 面試是否大人小朋友都要interview呢?  形式係點架? 難唔難?

請問此校程度深嗎?  但又好似係學生都收咁!  有無問題?

sorry, 搭句咀!  你地知唔知崇小幾時招生呀?  約幾時面試呢?

yan_yan_miu_miu 寫道:
Hi Hi 各位媽咪, 我剛剛交了表希望有機會和各位一樣是崇真小學生的媽媽啦, Alie 現在己經開始收報名表, 好似話9月1日前交, 表格可於校綱上download, 校務處哥哥話9月初至月中會約面試.

但我打去問時, 佢答得好模糊, 好似係無time table咁.  

我都好想入祟小呀!  不過我不是他幼稚園生, 是否機會不大呢?  聽聞interview有筆試的, 好可怕呀!  我個小朋友實唔掂啦!

各祟真家長:

我都係星期四面試, 想問下佢地係咪一次過見哂所有applicant架?  因我問過其他都有apply的家長, 個時間都係同我一樣的.  咁佢地點arrange呢?  會唔會好亂?  家長又要唔要interview呢?

重有, 請問如果自己駕車去, 附近邊度有得泊車呢?  

唔該哂!

shuet_tam,

其實我都幾鐘意祟真, 不過都要睇佢收唔收阿頑皮女!

我不嬲都無抽獎運, 所以都唔敢諗啦!

優妹,

咁頭輪係咪機會大d呢?  但係佢一定會收番哂自己幼稚園d學生, 所以都唔會有幾多學位比街外人啦!

學校封信寫左無車位, 所以先睇下就近邊度有停車場囉!

如果唔使interview家長, 咁唔知我可唔可以帶埋弟弟去呢?  因好難搵人湊住阿仔呀!  你上年有無見人帶埋其他小朋友去架?
‹ 上一主題|下一主題