用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
樓主: Elona
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

大少姐有冇領略到在家千日好既道理… .

原帖由 motherlau 於 10-9-9 11:23 PM 發表

我家大小姐返黎啦!!兩日咁多
Tomorrow is better

原帖由 motherlau 於 10-9-10 11:21 PM 發表
我覺得佢領略到出外靠朋友多d

Mother Lau 唔好唔開心啦, 囡囡去外地讀書, 我地可能遲幾年都要經歷, 你只不過係早過我地行呢步者.....Cheer up !!

原帖由 motherlau 於 10-9-11 10:27 PM 發表
掛死我啦!近來我好失落呀!!

我都認同學生應該以學業為重, 課外活動要適可而止....

原帖由 motherlau 於 10-9-11 11:52 PM 發表
咁就同lau 仔學校步操隊咁
d 呀媽話好似唔見左d仔女咁,一日見得一兩個鐘,有時見唔到咁制 ............如果長假期,佢地要出去比賽,可以十日八日唔見人 有時你請假,呀 sir 會半夜:ca ...

臭豬星期二係學校打籃球既時候踐波車, 左右手同膝蓋都損哂流哂血, 見到真係心都痛埋, 如果佢上堂都咁投入就發達啦....

Manson 真係唔好彩 , 希望佢快d好番…

原帖由 mansonwai 於 10-9-17 12:33 AM 發表
Elona

Manson 上星期踏佢既新單車為左閃避一個盲毛
都擦到成個 (波羅蓋) 損晒
跟住傷口發炎
前幾日先要去醫生度洗傷口 + 食抗生素消炎
多謝 $300 大元落樓  
今日再去配消毒藥水洗傷口又 $50

不 ...

Mother Lau 大少姐中秋會唔會返港同你食飯呀 ?

嗰日咁啱係星期三, 臭豬會跟我去婆婆度食飯, 不過中秋節翌日佢想去同同學打籃球, 我又要做跟得亞媽....

原帖由 motherlau 於 10-9-17 10:37 PM 發表

可能啦!!佢學校好忙,返黎兩日又要走, sat 、 sun 都要補課,你呢?中秋呀仔陪唔陪你呀??

我公司既慣例, 同事收到月餅要大家一齊分享, 今年覺得最好食既係九龍X會既月餅, 蛋黃出哂油, 不過我有忍口, 只係食八份一咁多咋....
原帖由 veronna 於 10-9-19 08:33 AM 發表
Manson真係要介口喎. 近住中秋, D月餅個蛋黃都好似唔係咁好, 要留意下..

終於可以放下心頭大石....呢D可能係牛仔平時努力既成果..

原帖由 veronna 於 10-9-19 09:34 PM 發表
掂左喇. 牛仔琴試出左成績喇. PASS WITH MERIT呀! 超開心呀! 牛仔用左D時間先接受到呢個分數, 大家都唔抱希望家麻. 佢都覺得肥緊架. 佢知道個分之後成日問住我老師會唔會睇錯分, 再問咁會唔會考官 ...

呢排BK都唔知攪咩鬼, 每次上嚟都要重新log in, 好煩....

我之所以要做跟得媽咪, 係因為仔仔要去我朋友屋企既會所打籃球, 而佢唔係member得我係, 佢貪個射球圈有繩網, 話打起球上嚟質感好D, 加以仔仔既死黨又住係嗰度附近, 可以約埋一齊打波, 仔仔緊係唔會比我睇住佢打籃球啦

原帖由 ytpeople1 於 10-9-20 01:03 AM 發表
Elona,

你臭豬打籃球你可以跟埋去?

其他同學有冇父母去架?

臭豬今日學校連續2日Sports Day , 希望唔好咁大雨啦….

聽日中秋節你地有冇得放早呀 ? 我公司放下午...

聽見都流哂口水, 唔該加多2雙筷子.....

原帖由 motherlau 於 10-9-22 05:12 PM 發表
我今日整呀女想食既野........

豉汁蒸排骨
日式燒餅
老少平安
粉葛湯........

聽日正d

田七湯
焗廣島蠔
土尤蒸肉餅
橙皮雞翼
白汁芝士西蘭花....

另加........... 竹庶茅根馬蒂甘荀 ...

Mother Lau 嘩 ! 好正呀 ! 大少姐同大少爺好有口福….

原帖由 motherlau 於 10-9-23 10:09 PM 發表
開飯啦

日式燒餅 好味又有益..........

南 ...

Stitchfriend 保重身體, 係咪有咩事影響咗你既心情, 所以個病反反覆覆 ?

原帖由 stitchfriends 於 10-9-28 08:36 PM 發表

motherlau & 各位煮妹,
唔好意思好耐無上嚟,千個萬個對唔住, 無回答你地 tim !

諗住去邊樹玩呀?>>>>反乜鬼呀, 出街食餐飯渣.

我嘅病反覆咗, 無乜心機  ...

聽同事講女仔既反叛期係嚟得快去得快, 而且反叛駁咀係小朋友成長既必經階段, 你有病在身, 記住要放鬆D呀

原帖由 stitchfriends 於 10-10-1 08:40 PM 發表
Dear all 煮妹,
多謝關心 !
我近排早咗瞓, 所以少咗上嚟搭訕.
病嘅指數反覆咗, 連我都感覺到, 個人好易忟, + 上個女踏入反叛期, 成日頂咀, 比佢激 C, 好彩 C 6 仲攪得掂佢.

近哩兩個月成日生飛 G, 哩頭好番 ...

咁真係煩, 遲思春期更加要小心, 仔生外向...

原帖由 tinetinew 於 10-10-1 02:48 PM 發表
hi,

琴晚我隻細仔玩跳樓,而家屋做咗密室,真係煩死人ar!!

yuk hei mum

不如買番個計時器, 既安全, 蒸送唔使睇火….

原帖由 motherlau 於 10-10-6 10:51 PM 發表

好肉赤呀!我個真空煲用左好多年,今日趕返工,煲落湯叫大小姐睇火.............結果佢唔記得,煲哂 依家買返個真空煲好貴呀!!真係唔舍得...... ...
‹ 上一主題|下一主題