用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Smc 1st interview
樓主: kikibebe
go

Smc 1st interview   [複製鏈接]

Bradbubu 發表於 20-8-17 22:14
如果仲未收到電郵面試既係咪代表無得見呢
你幾時報名?應用全部人都有得IN架喎..

冇講架,等電話架咋~
可以俾你参考下,我前年11月1st in,舊年2月突然收call叫我去2nd in(當時都記得左in過呢間haha)
亦有同學應該係8月1st in,11月我地1st in個時已收offer...

兔兔子 發表於 20-9-7 22:44
請問二面約見几耐?大概會問什麼問題?學術性定個人問題多?以你見解,呢間學校鍾意什麼類型小朋友?
...
2nd in 我女時,有問學術,又問下佢屋企野,邊個湊,有咩興趣班,爸爸幾點返屋企個D...之後就叫我入去,問返我頭先個D野,睇下有冇補充
我見我地班D小朋友咩類型都有,活躍文靜淡定都有,但個個都幾醒目的

cwsmws 發表於 20-11-18 15:04
啱啱今日面試;如果第一輪嗰啲咁早面試;其實今日面試嗰啲我諗都係陪跑(emoji);都唔存在有什麼希望
...
未必架。。我當年都係遲報名,11月先1st in, 2月頭收call叫去2nd in.. 不過佢俾我既時間唔岩,學校又好好,就我時間喎,跟住約左2,3次先約到,大約2月中至尾去2nd in, 跟住隔左大約一星期多又打黎叫我3rd in, 跟住約左3月中見校長,最後好似隔左1,2星期收到offer 信
2nd in小朋友見完老師,如果有見埋家長,都好大機會有3rd in的

mrstt 發表於 21-9-24 18:58
11月?!想問係小朋友k2時個個11月還是讀緊k3時個個11月啊?
k3呀。。k2未咁早開始interview
‹ 上一主題|下一主題