用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 2)
樓主: hinhinmom
go

TKO Deborah (Part 2) [複製鏈接]

Re: TKO Deborah (Part 2)

fifi & jaisy,

暑假wingwing有學過爵士舞既, 又不見佢學咗啲咩, 佢都無跳過給我睇. 依家我係寶林呢邊揾咗間跳芭蕾舞, 但係就無中國舞, 所以根本無得選. 但係我如果報咗, 就去不到星期六個生日會啦, 因為佢係星期六2:15-3:15pm呀.

jaisy,

不好惱啦, 係咁既啦, 我地舊年都係咁呀, 今次交通安全隊件制服都係返咗成個月才有衫著.

wing530,

無話係你呀, 我都係呀, 見你不到, 我都實掛"C"呀.   
所以快啲叫fifi揾個時間gathering啦.

fifi & jaisy,

係呀, 之前ms.cheung都同我講過, 話跳芭蕾舞啲女仔, 身型好靚既.

我之前都同我老公講過話給wingwing跳芭蕾舞, 佢第一句就答我, 芭蕾舞跳壞腳既, 我就同佢講, 又不係跳到好professional, 有排都未到腳壞呀 :tongue:. 今日問返佢, 佢又話好喎, 你中意就給佢跳啦, 真係激"c"我.  

fifi,

我地"痴纏"的時候, 你次次都係度既喎, 仲話咪搞你.  :tongue:  :tongue:          

fifi,

其實我老公不係support我, 佢係費事理唧.

噚日放工我同婆婆講咗, 婆婆竟然惱咗我呀, 話讀咁多好辛苦, 話佢不係次次得閑帶佢去喎, 仲byebye都不同我講就走咗, 不過走咗之後, 又再打電話來, 好似咩事都無發生過咁, 真係笑"c"我.

有無得考試我又無所謂, 不過個老師講過, 因為佢嗰班已經開咗班2個月, 如果依家讀就係插班生, 我又驚wingwing跟不上, 會無興趣呀.

fifi,

其實婆婆係我報咩佢都會有意見既, 但到我報咗叫佢同wingwing去返學, 佢又會照去既啦. 基本上婆婆係無咩脾氣既.

我想問下你地嗰邊嗰間和民開咗未呀?

fifi & wing530,

你地想不想食"Ruby Tuesday"呀, 我可以借張vip卡, 有半價.

fifi,

我都有睇到個topic, 間幼稚園係你地嗰邊嗰間保良局屬下幼稚園, 都好多人讀既, 年年收生都超額.

wing530,

舊年德寶旅行wingwing都幾開心, 咁梗係最主要係有你一家三口陪我地野餐啦, 不過我覺得旅行就係咁既啦, 行行企企, 大人梗係覺得無野好玩啦.

pinkpink88,

wingwing話Eunice昨天無返學,病咗喎, 係不係呀?
Eunice返交通安全隊開不開心呀? wingwing好開心呀, 特別係著住套制服的時候.  

fifi,

我都知我地呢頭無"Ruby Tuesday", 最近嗰間應該係太古城, 之前我經理借咗給我幾個禮拜我都無去食, 所以唸住叫埋你地有啲推動力.

jaisy & vibianyeung,

作為父母我地梗係不希望有咁既事發生, 就算真係意外都不好啦, 所以希望學校可以提供警惕.

pinkpink88,

我想問下你對揀小學有咩心水, 啱啱有個朋友個囡出年升小學, 我驚給錯意見佢.

fifi,

我想問下, 咁我地一家3口, 係要兩個定三個餐呀?

fifi 寫道:
A)焗豬排飯餐盒
B)小點餐盒(?油王雞腿,牛油粟米,熱狗各壹)
C)叉燒油雞飯餐盒
D)焗肉醬意粉餐盒
E)咖喱牛腩飯餐盒

全部有野飲。

pinkpink888,

睇返今次學校派的相, 我才覺得原來eunice都幾鬼馬, 張張相都動作多多, 好cuties呀.
關於揀小學, 遲啲仲要你多多指教, 我都仲係一頭霧水, 無從入手呀.

wing530,

anson肚仔不舒服呀, 咁真係要戒口, 食清啲啦.

fifi,

我會聽你講, 嘗試relax下既啦.

fifi,

我要 :

HALAHA : A, B, D

fifi 寫道:
A)焗豬排飯餐盒
C)叉燒油雞飯餐盒
D)焗肉醬意粉餐盒
E)咖喱牛腩飯餐盒

全部有野飲。

jaisy,

你係不係係chicco買咗啲洗頭水, 護髲素未攞呀? 今日有貨返, 不過聽fifi講, 返好少貨, 所以如果得閑我唸你要快啲去攞啦, 如果不係, 可能要等下一水呀.

Dear All,

有興趣參加gathering的媽咪, 要快點order餐盒啦, 因為fifi話佢老公都要時間預訂.

halaha : A, B, D

fifi 寫道:
A)焗豬排飯餐盒
C)叉燒油雞飯餐盒
D)焗肉醬意粉餐盒
E)咖喱牛腩飯餐盒

全部有野飲。
[/quote]

Dear All,

有興趣參加gathering的媽咪, 要快點order餐盒啦, 因為fifi話佢老公都要時間預訂.

halaha : A, B, D
hinhinmom : B, C

fifi 寫道:
A)焗豬排飯餐盒
C)叉燒油雞飯餐盒
D)焗肉醬意粉餐盒
E)咖喱牛腩飯餐盒

全部有野飲。
[/quote][/quote]

fifi,

原來pinkpink88既心水同我一樣呀.

pinkpink888 寫道:
fifi:

出年9月就要選校了,你會否考慮播道小學??若果我唔搬的話,我或許會選這校。至少有自己中學,唔使再同人爭。

hinhinmom,

不好講到我wingwing咁大, 如果不係意外, 我wingwing都係細囡來既, 話晒我地先天不足, 要後天補夠. 而Navin足磅出世, 應該好叻既, 你不用擔心啦.

hinhinmom 寫道:
係呀~ 細wing wing成年tim呀~   

不過好在佢生得高, 都無o甘bb o乍~ 不過個樣就騙得下人~      仲好baby~ 講野仲有bb音!!

jaisy,

咁你又好似真係快咗啲喎.   
到時集合我地咁多意見, vanna實可以揾到一間心水學校既.

homingm,

你揀"李兆強"呀, 不係跨區咩, 都入到呀, 真係好好彩呀.   

fifi,

你打給我嗰日, 因為我知wingwing不舒服, 所以不敢應承實, 後來見wingwing睇咗醫生, 好似好咗好多, 咁就應承咗wing530啦. 你地下次約我食飯, 早少少講, 因為你知我好早起身, 一早就會去買餸既啦.

我不記得咗給錢你呀, 今日婆婆接wingwing放學, 我叫佢給你呀. 你知不知, 嗰罐果jam, 我一接手就打爛咗, 都無睇清楚個樣呀.   

fifi,

作咩今日輪到你 我呀, wingwing啲咳都仲未好返, 一聽到ice cream我梗係急急腳走, 費事刺激佢啦, 我又不知你地仲有下一場, 後來我地去咗吉之島行咗一陣就返屋企啦.

fifi & wing530,

我依家好醒目既啦, 不會咁早call你地, 識你地咁耐仲不知你地係大懒蟲咩.

pinkpink88,

聖母係邊度呀? 係不係係將軍澳呀?

‹ 上一主題|下一主題