用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 香港浸信會聯會小學2008/2009年度小一家長俱樂部 ...
樓主: HelloKitty*
go

香港浸信會聯會小學2008/2009年度小一家長俱樂部 [複製鏈接]

Hello! Nice to meet you!

My son will study in class 1B. I am disappointed too.
Anyway, I hope our children will enjoy their study in HKBCPS.

Are you okay? Did you see the doctor? Take care!

Have you told the staff about your accident? I think the school must provide a safety enironment for our children and parents.  Where is the stairs?

原文章由 蝦碌媽咪 於 08-6-26 13:28 發表
1D.
另外,我今日係浸聯果條樓梯撻生魚.PETPET同手肘瘀晒.
之前坐車經過同C6講呢條樓梯都好唔安全,點知今日真係自己領嘢.六合彩又唔見我中.叫您哋啲小朋友小心,小心. ...

Will you buy the books on 23rd August,2008? Is it too late?

I didn't buy the school bag too. Which brand is good ?

Have you apply the reading programme? I apply this today and borrow some books for my son.

HI! 各位好!

請已獲確認修讀管樂班的小朋友家長要注意啊!

我今天已收到BMEC的EMAIL,內容如下:

本屆基礎班將於八月份開始上課,首3節課日期為15/8, 22/8, 29/8﹙星期五﹚【11:30-1:15pm,請提醒學員當天回校時留意:

1. 於學校1/F 迴旋處集合
2. 穿著整齊學校體育服
3. 帶備簡單文具及顏色筆
4.  口風琴 (如委託我們代購,則無須預備)

當中還有一個附件,那是一份FC樂器選擇評估表(智力及個性)。我們需要在8月13日前寄回BMEC。

我覺得那份評估表有點難填,因為某些選擇太窄了。大家有同感嗎?

[ 本文章最後由 卡樂媽 於 08-8-5 13:50 編輯 ]

謝謝您的資料!

我想不到BMEC這麼早便開始評估小朋友適合學哪種樂器。其實會否很難學呢? 我囝囝在這個暑假才開始學小提琴,可是他學得不太好,這令我有點擔心!其實他對音樂很有興趣。

謝謝您的資料!

原文章由 Tippi 於 08-8-5 23:27 發表
多謝你的提點,馬上去看看,發現真的好難選擇,
好多都是中間位. 我朋友的囡囡今年升P.2
朋友話P.1 唔駛學五線譜,小朋友只要記顏色
所以學緊琴的媽咪記得回家,話番小朋友聽
口風琴上的譜 是什麼,咁樣他們可以用自己的琴 ...

Tippi:

我覺得很難填,我都是有很多選擇是在兩者之間。我已填了一次,明天再檢查一下。

原文章由 Tippi 於 08-8-5 23:27 發表
多謝你的提點,馬上去看看,發現真的好難選擇,
好多都是中間位. 我朋友的囡囡今年升P.2
朋友話P.1 唔駛學五線譜,小朋友只要記顏色
所以學緊琴的媽咪記得回家,話番小朋友聽
口風琴上的譜 是什麼,咁樣他們可以用自己的琴 ...

[ 本文章最後由 卡樂媽 於 08-8-6 00:05 編輯 ]

大家好!

請問大家可唔可以幫我一個忙呢? 因為我囝囝唔見左張WT3,黎緊要評估。請問有冇媽咪可以幫幫忙,SCAN張WT3俾我,然後EMAIL俾我呀!真係勞煩晒! 請大家幫幫忙!幫幫忙! 唔該晒!

我忘記留下email address:

[email protected]

再一次謝謝您們!

係囉! 真係唔知點解這陣子都無人黎?

原帖由 christina 於 08-12-10 16:46 發表
這裏近期無乜人氣???

請問幾時買書呀?

我囝囝又唔見左嘢!!! 真係論盡!

希望今次會有人幫吓我地啦!

有無人可以俾張書單我睇睇呢?

有無人可以俾張圖書工作紙黎睇睇呢? 我真唔知點樣可以幫佢。請大家幫幫忙吧!十萬個唔該!
‹ 上一主題|下一主題