用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 音樂椅是否還在轉
樓主: Peanut1224
go

音樂椅是否還在轉   [複製鏈接]

yingsumyee 發表於 16-7-7 11:24
我好明白你心情,當時知道阿仔派去寶校時,個心好吾舒服,當日已去叩門,叩左十幾間得一半有得in, 當時已有 ...
上年的我, 同你情況及心情差冇幾, 派到寶校, 叩了唔少, 一係waiting, 一係rej. 只有擔心的等, 日日望信箱, 等電話響,直到7月中後有間直資收左, 當時好開心, 之後8月中後有間心儀津校收左, 超開心, 經過1 年的努力, 現在考首名. 比起上年心情簡直天與地. 想講音樂椅先岩岩開始, 同埋暫時冇offer既小朋友根本唔係差, 只不過係10分8分鐘既面試表現唔到出黎. 祝你地有心儀既offer, 加油!

waiwaileung1 發表於 16-7-7 13:11
你好, 想問你直資7月中都會CALL的嗎? 你話8月中後有間心儀津校收左, 是否之前waiting的?
...
直資幾時都會call, 有位放就會搵下一個. 津校係叩門的

rexda 發表於 16-7-13 14:36
#聖安德烈小學 小一全新書本出讓
剛收到其它學校Offer 決定不入讀聖安德烈小學,但已買校服同書本。唔知有 ...
40網入左邊間

popocho 發表於 16-8-25 17:32
Thanks for all of your comments and finally I still took the choice for KTS and also call back TSL t ...
緣份呢家野, 係有緣既話謝瑞倫就晨早收, 去到宜家先收, 另一面又乜都買晒, 學費又交埋, 最緊要個心都係果邊, 如果唔差太遠 , 我都唔走. 人地又1早收左, 証明人地識貨喇

dereklg  講到好似選男朋友咁  發表於 16-8-27 08:03
Felix223    發表於 16-8-26 11:32
hppa    發表於 16-8-26 11:20

train 發表於 16-8-29 11:09
Received call from TSL on 26/8, but did not take it.
Wish those who are still waiting can get the of ...
wow, u had 3rd interview?

train  Yes.  發表於 16-8-29 11:38

回覆 bboo1 的帖子

finally u accept private sch offer?
‹ 上一主題|下一主題