用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 女校 vs 男女校
go

女校 vs 男女校 [複製鏈接]

原帖由 呀Bow 於 10-7-14 12:48 發表

假如女兒的樣子是漂亮的話, 若是我會選擇女校o 因覺得現今的小朋友太早熟了o
我家住近小學, 有時看見五,六年班學生, 已討論追那班的女孩子了 o ...

一d都唔出奇:  
兩小五生爭女毆鬥
校長:可能佢哋玩過火啫
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100708&sec_id=4104&art_id=14217458

原帖由 Nov 於 10-7-15 10:10 發表
同意! 早前與一位女校生傾談lesbian的問題, 原來佢地係覺得理所當然, 學校內無男生嘛... 我一定一定唔會比個女讀呢間學校, 此校風氣太強勁.  

大家唔好問我係邊間'名女校', 相信唔係個別學校問題.

...

好多女校都有tb同tbg, 尤其運動勁嗰d學校, 的確係因為冇得揀所致. 不過去到大學或者出黎做野就唔會架喇, 有多選擇都會搵個真男人啦.

原帖由 wootaitai 於 10-7-16 13:49 發表
being TBG is not so scary (they are usually pretty, which is also a problem in coed school) but most TB's remain so for life

So if your daughter has traits of becoming TB...avoild girls school!

...

我認識的tb同學反而係最早嫁人最快變成c9, 我諗大多數都係假tb. 點樣睇個女有冇tb特徵? 佢而家鐘意痴住d大哥哥, 我擔心佢發姣多d.
‹ 上一主題|下一主題