用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基n1收到信未呀?
樓主: JCarCar
go

樂基n1收到信未呀? [複製鏈接]

我b有幸被取錄, 但你問我收生準則我到而家都唔清楚, 阿b0801係識答問題, 但同樣識答晒問題既我相信好多大b都做到, 乖巧有禮貌比比皆是, 有d仲唱歌跳舞, 都沒被取錄  我見有媽咪話細b未識講野但完成指令, 老師亦印象深刻, 所以話語能力似乎唔係重點. 其實大家經過多月既面試, 都應該明白呢家野真係3分表現7分運氣, 運氣包括面試時間, 等候時間, 小朋友心情狀態, 老師印象眼緣(呢點真係人夾人), 通通都係我地控制唔到. 至於家長對答, 我覺得上得黎教育王國大家都做足功課, 可以有更好答案, 但相信冇人會答得差. 講到底, 現在只是起步, 黎緊k1/p1仲大壓力, 好學校唔只一間, 要對小朋友有信心. 同埋, 塞翁失馬焉知非福, 我而家收左卻煩緊下午班時間表. 有時係半杯水滿定半杯水空, 視乎自己姐.

原帖由 cwcutecute1 於 10-1-12 17:00 發表

2 boys accepted by DBS
2 girls accepted by DGJS
7 accepted by Wah Ying
2 accepted by SPCC
A few accepted by SFA

and some other offers like KTS, CKY, Good Hope..

唔好忽視入名小學家長背後點發功, 好多時d武器係出面比錢學, 家校同樣重要.

原帖由 cwcutecute1 於 10-1-13 11:51 發表

Dont get me wrong, I have never said that it is because of the school, I just replied one of the parent's question.

我明白, 只是一個補充而已.
‹ 上一主題|下一主題