用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 未有著落既B1尾B2頭學生又有機會! [派彩之後: 香島正校] ...
go

未有著落既B1尾B2頭學生又有機會! [派彩之後: 香島正校] [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 16-3-24 10:37
各位未有著落既B1尾B2頭學生家長機會又嚟啦! 李國寶中學已經係3月21日開始接受第二輪招生, 4月8日就截止,  ...
多謝你的資料,記得上年就係有一個家長,堅持話註冊左某一間直資學校之後,又可以參加大抽奬,原來個情況就係咁樣

hkpapa852  個位家長查証後証實原來佢就係李國寶第二輪面試收咗, 所以註冊咗仲可以抽獎   發表於 16-3-24 15:54

hkpapa852  個位家長查証後証實原來佢就係李國寶第二輪面試收咗, 所以註冊咗仲可以抽獎
***************************************************************************************
我記得,最後好似入咗伍若瑜

hkpapa852  好記性 不過如果係我, 我會揀李國寶  發表於 16-3-24 16:28

chesswin 發表於 16-3-24 16:39
李國寶中學我之前小留意, 其實成績, 校風如何?
hkpapa852, 比我都會揀李國寶
李國寶嘅校風我覺得唔錯,我住李國寶附近,咁多年從未見過學生食煙,也未見過男女學生拖住手行街,多數女的一堆行,男的又一堆行,亦未聽過講粗口

hkpapa852 發表於 16-4-29 20:50
李國寶已完
睇憫父嘅分析,香島似乎係一間1C嘅中中,咁同2A嘅英中李國寶比較,hkpapa你又點睇呢?

hkpapa852 發表於 16-5-11 09:22
個人分析:

李國寶係不派位直資英中, 一向被人定位為B2A-B1C中學, 估計收生主要係B1C和B2學生, B2A佔多數
明白,謝謝分析,咁即係香島比較上是一間高增值學校,但語境上又以李國寶佔優,各有長處

hkpapa852  可以咁講  發表於 16-5-11 15:18

chesswin 發表於 16-5-11 16:33
回覆 Eat_Sleep_Play 的帖子

我覺得香島係叩門階段會收好多B1C學生, 所以入U率高D, 但因為有派位關係, 332 ...
始終以直資來說,我哋比較熟悉李國寶同顔寶鈴多D
‹ 上一主題|下一主題