用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 04 劍鳴幼兒書友fun club
go

04 劍鳴幼兒書友fun club [複製鏈接]

Re: 有無bb今年9月入劍鳴幼兒/稚請進

各位今個星期開始登記留位,我都15,16,因聽倒好多負面既消息,好唔好真係好難講。
開心做人啊!

我聽其她太太講新開學既時候好混亂,排隊洗完手都唔知婆婆同個學生係邊,好似好過份咁,連點名都唔洗,有又話我個仔係抬抵半個鐘都冇人知,總之好多好多,所以我以家好茅盾,因冇乜N1選擇,我相信每間學校都有好同唔好,但唔見細路好大鍋,真係好難決定呀。
開心做人啊!

Tammy
我都同意妳既講法,所以我講有好有唔好囉。

如我讀N1,我會比姐姐帶琳琳同佢去返學,妳BB係boy,我諗佢應該ok搭校車,因到時佢地兩歲已經好唔同,因我見有D兩歲BB真係好鬼醒,爭半年好唔同架。
開心做人啊!

cheungcheung   你bb有幾大你係唔係10月 or 12月mami?  因今日我同一個11月mami 傾計後, 我lum 左好多comment. 如果我無choose之中bb 已報一間ok 的n1, 我lum 係要我去同學校溝通後要比一個好d 的方法chu 理..  所以要搵d 同道中人一齊啦...   

如有邊個confirm 左km 一齊 chat 下啦.  

Hi Tammy and 各位媽咪
我個女係11月BB,不過我成日係12月媽咪會浦,我終於決定下星期幫琳琳報KM, 因為冇得幾多間N1選擇,唔想再心掛掛。妳會返11月定12月呀,我女12月先開學呀,希望佢到時讀得開開心心啦,唔得最多米轉校。
開心做人啊!

Hi tammy
我又好耐冇入來啦。    多佐好多KM friend.
開心做人啊!

Hi tammy
我同琳琳係play mat 內影既相有冇笑死妳呀,我有好多hobbies, 打麻雀,唱K, shopping, eating, more more.
你同仔仔係米已經買埋書包同圍裙啦、其實一班有好好幾多人呢?我問老師問都唔清唔楚,我覺得如果細B學大B所學既野,咁,做細B都冇所謂啦。

tannytam 寫道:
cheungcheung,我記得你好liki 打ma 雀係唔係.... 同bb一齊sleep係張mong 床內影過相:)....  我bb11月上堂啦... 仲有好想miss lee教tim. 唔知ok 唔ok 呢...  如可以同你一班就好啦...
開心做人啊!

bignose 寫道:
hello!! 好耐冇見呀.  jon jon幾好嗎?
我仔仔今年底都會返km nursery.
希望佢都enjoy學校生活

tanny
有咩km料記住話我知.  你係我地隊長呀.

Agree Agree.    
開心做人啊!

tanny

please added 琳琳 - 18 months in our name list.
開心做人啊!

Hi Leader Tanny

咁; 8-10個學生都唔錯呀、妳知唔知仔仔讀邊班呀,等我同老師講下先得,我好期待琳琳快D返學,ian(妳仔仔個名?)平時有冇返playgroup ? 我琳琳自從返playgroup人活潑佐,冇咁怕醜,佢好想學野,我自己覺得,雖然佢只講倒10個8個單字,但平時好多野講,但我唔知佢講乜,我諗返學會好好多,我D朋友話細路一返學就學曉講野呀。
開心做人啊!

Tanny
唔該妳詳細info.

心心
我係今年三月interview,聽日返playgroup經過交留位費,好呀,我同老師講一齊一班啦,咁,妳係米已經交佐費啦,請通知我同邊位老師講呀,妳仔仔叫Naoki。

Love
妳都已經報佐讀KM.
開心做人啊!

HI all,
我今日終於比埋錢。

tanny
我地係米遲D都須要去家長會呀?因今日唔記得問老師呀。mrgreen:

心心
妳同noaki報名有冇呀,我地仔女係米做同學仔呀?
  :
開心做人啊!

Tanny
我地仔女可以好快做同學仔啦,妳記得叫ian錫住我琳琳呀,佢好嬌小,(即好細粒得23磅)容易比人蝦,撞一撞就喊都鬼咁大聲。

琳琳著佐條圍裙好似衣不稱身咁,好似好大,同我唔鐘意green colour, 點解唔係orange colour 架。

快D返學啦,學校收佐媽咪錢架啦。   :  
開心做人啊!

danielboy 寫道:
cheungcheung,

我Daniel仔著佐條圍裙又係好攪笑,因為Daniel日日午睡之後,就企嚮窗台等佢girlfriend放學(一個住嚮我樓下大佢幾個月返緊劍鳴N1下午班既女仔),果日after registration我幫Daniel試著條圍裙,點知一著佐佢不知幾興奮唔肯除,不停話"Dan Dan要show Irene, 同Irene一樣school..........",Irene 係邊個?你話呢?而家D小朋友真早熟!

Hi Daniel媽咪
KM條圍裙真係好鬼攪笑呀,妳仔仔真係好like,哎喲,其實我地係米應該比佢著多D等佢地熟習下呢?
開心做人啊!

tanny and daniel媽咪

:  :

我覺得我地都好忙,sat 放假要帶BB去playgroup。

不如我地有up下上緊既playgroup有乜好處:-
琳琳 - auntie lily playgroup (因為sat早上有班,放便我同佢下午去街,同佢地可以一班小朋友相處下,我覺得環境似學校,等佢見多D,第日返學冇咁驚。)
開心做人啊!

心心
我諗起leslie & anita, 緣份。

就又天決定啦,哈哈哈。

tanny
TT playgroup 係kln tong, ian 返幾點呀。
開心做人啊!

Phoebe

妳女女係米weekday返playgroup,返幾多日呀?
妳快我地幾個月就讀KM,好緊張,我諗緊到時要請幾日徦同佢返學呀?

呀,我亞媽同我講唔使太緊張BB讀書呀,其實我都唔係好緊張jet. 但因亞媽唔明,今時今日hk唔讀好D書,好難係社會生活呀,當然係舒適果隻呀,同做一個好人唔好學壞,佢最後講佐句,"千金難買小年貧",我答亞媽,我只聽過"千金難買心頭"好"呀,媽咪。

開心做人啊!

Phoebe
我諗到時講多D返學,媽咪陣間返來接妳,同佢地洗腦,應該好快適應。

如果琳琳12開學,如果學校比既話,最多陪佢三日,遲早都要自己返,最好如果唔喊,自己返學,我都想有工又可以日日帶琳琳返學呀。

welcome KM classmate

開心做人啊!

我終於有心機返入來啦,因之前病佐同剛剛做完lasik eyes 4日,感覺好好,冇近視,好舒服。

Hi tanny
我睇倒ian-king著圍裙,好cuite。我lum遲D高D會好好多呀,等我得閒同琳琳影返張先得。

daniel媽咪
你仔仔係點樣架,男仔應該好活潑,我地第日發達再生多件,不過唔好太遲呀,妳有機會既

tanny
好多男仔鐘意讀KM,死啦,我琳琳好容易喊,希望妳地仔仔錫住佢呀,仲有好多11月媽咪讀KM呀

開心做人啊!

daniel boy
到見到妳仔仔啦,very smart 。
開心做人啊!

Hi all,

welcome new classmate to join KM school.

Hi Nicholemum, danielmum, tanny, etc......

I'm very busy on my job recently and will reply message soon.

Back to work, have a nice weekend. Bye.

開心做人啊!
‹ 上一主題|下一主題