用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 think international kindergarten (Lagana City)
樓主: rabbitann
go

think international kindergarten (Lagana City) [複製鏈接]

雖然未收信,但係面試後老師話我小朋友應該冇問題。希望唔係安慰說話喇!始終我小朋友係細仔,講說話都仲係單音

有呀!都幾多
啟思,迦南,德寶,KV,St Cat,培正,創價等等
就係因為貴,所以報多幾間試下o羅!

rabittan
我情況都唔係好你好多咋!同你小朋友一樣我都係細仔一名。考Think日純粹撞彩。上星期啟思就真係凶多吉少。坐唔定之餘,仲答好多問題,不過完全唔channel,因為答左英文。 臨走前仲學黃毓文,隻蕉俾老師,大叫Banana.........
出到門口我好無奈咁讚佢,但即時心口,如果係in St Cat就好喇..........

多謝你安慰,係藍田o個間啓思。不過600人申請,得105個位,都好渺茫....
我個仔講野一都唔叻,如果唔like環境,好似隻quail咁。而家都仲係單音詞為主
原帖由 rabbitann 於 08-10-29 11:23 發表
SKCnight
你個仔都係細仔, 但係佢講野叻麻, 我個仔講野真係...唉
係啦, 你係唔係in藍田o個間啓思? o個間聽講好易入, 唔使驚.

原帖由 rabbitann 於 08-10-30 10:57 發表
SKCnight
下, 藍田間啓思唔係好易入咩?  唉, 2006年實在有太多bb出世. 唉, 唔知點算好?  你宜家有無學校已經收左你個仔吖?  我真係驚我個仔無書讀.  

Off Corse Not,啟思律倫街後補同失手小朋友都有再藍田in。呢班對手己,已經有一次in經驗,重有成兩個禮拜準備,好Tough呀!
雖然有兩間已經收左,但係人望高處,都希望佢可以有再好機會。
你唔駛驚,一定有學校收,不過你鍾意可能都有好多人鍾意。有競爭囉!我朋友個小朋友04年出細都覺得今年幼稚園interview同兩年前比,今年感覺真係多人in左!

Me too,等成五十分鐘。不過我仔仔playground就玩得好開心,係我等到吽晒!
原帖由 rabbitann 於 08-10-30 16:33 發表
jennyvo5
你都有in think?  我都好同意你講法, 當日我地都等左都起碼45min, 我個仔眼瞓到發呆, 表現非常差.  校長個talk無聽到, 因為阿仔發脾氣.  係吖, 以一間收甘貴學校來講, 佢d設施同玩具真係好殘, 學校總要唔多 ...

今日開信箱,Think confirm收我囝囝,不過最估唔到連Creative上午班都收佢。真係好開心,即刻買件玩具獎勵囝囝。
好似其他家長話齋,俾得咁貴學費俾Think,梗係試埋St Cat。
原帖由 jennyevo5 於 08-11-3 19:05 發表
你地收到reply未呀??我今日收到啦!!收咗佢讀am,都好開心話哂第一間in就收,但又好煩,因要8/11前交留位費,要成$650. 我個女陸陸續續仲有其他interview,大家有無意見呀??究竟think是否真的物有所值?? ...

原先都有諗住交留位費,但係Think俾我notice係要學費連書簿費成5k一次過俾晒。(莫非係英文班?Special Treatment?)Creative都係收660,橫掂都想等埋Cannan同St Cat結果。最終都係放棄Think。
原帖由 Bear2004 於 08-11-8 11:56 發表
我囝囝都收左K1 (am), 我點都會交錢留定個位...之後先左慢慢諗讀唔讀!
‹ 上一主題|下一主題