用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到SC的信D媽咪入來傾吓
樓主: ccc_2baby
go

收到SC的信D媽咪入來傾吓 [複製鏈接]

Hello officecatcat,
你唔好咁無心機啦, 如果你同一d未有小朋友的人講, 他們一定唔明白現時香港的教育制度, 沒有一間好的幼稚園, 好可能係唔會有一間好的小學, 中學.....始終而家d學校都好睇"學校名"不過, 又真係唔一定係"超名校" 才有讀到書的學生, 因為"名校"其實都有其不好之處, 加上亦要睇小朋友讀得是否開心, 是否適合....不過, 我相信你小朋友將來一定係美好的, 因為他有你咁愛錫他的父母, 我們作為呢一代的父母, 要俾心機呀.
希望你小朋友可以有機會入st. cat啦, 因為我都覺得總有人會放棄的....

原帖由 officecatcat 於 09-11-30 15:21 發

我都只係收到 pm waiting list.
收到當日係好唔開心下. 星期一返工, 同事咁o岩問起, 感覺到d冷眼旁觀 (定係心涼唔知).

我又唔係話一定要個仔讀, 我係想搵比較o岩佢去讀, 係名校就會有寄望有較好既將來 (都係指升小 ...

Hello officecatcat
學之園....

原帖由 officecatcat 於 09-11-30 16:31 發表
hi 小豆豬,

多謝你既安慰同鼓勵呀!
其實星期六夜晚同老公都已經回復正常.  

正如你同 eggmama 所講, 我都信一定有人唔留位, 總會有希望; 我而家都係已收既幼稚園內簡緊邊間最好.

至於果下嬲嬲地, 係因為同事問起, ...
‹ 上一主題|下一主題