用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

hello all,

我囡囡都係9/06入讀崇真k1 am class,佢自從新生日去過學校玩後,返到屋企就成日同我講想返學,又成日話自己大個啦要返學,我都希望佢第時都咁鍾意返學,我怕佢會喊呀!!
Stephanie

silvia_ng:8月28號18:30返去開家長會同埋編班~我囡囡都係搭校車返學,不過聽講我住呢度好多人返崇真,話唔使再去其他地方,一上車就直接返幼稚園啦,唔知係咪真
Stephanie

E媽:因為我住官塘,如果校車要左兜右兜先返幼稚園/屋企既話,我諗我同囡囡都要好早起身,我怕日日都趕唔到校車都似

盛盛媽咪:我同你一樣都唔識搭車去崇真,如果趕唔到校車我怕要搭的士返學,但我仲要湊住細女,到時真係論儘啦,所以臨近返學前2個星期,我同囡囡都要開始習慣早睡早起先得LU~

羊媽媽:我個囡咪又係牙擦擦成日話返學唔喊,但到時得佢自己我怕佢真係會喊,最慘怕佢扭計唔肯返學就慘啦!!
Stephanie

早晨各位,

開學後咁耐先加入唔知大家歡唔歡迎,我囡囡讀上幼仁班,好似好少小朋友讀呢班

我囡囡好鍾意返學,前日落大雨我諗住唔比佢返學,點知佢c都要返學,每日一聽到話返學啦就彈起身,初頭都怕佢會扭計喊唔返學,依家見佢每日放學返黎都好開心,一
Stephanie

盛盛媽咪: 我囡囡都係風車組...可能開學個時大家見過LU~  
Stephanie
‹ 上一主題|下一主題