用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 仲未有新聞派成點呢
go

仲未有新聞派成點呢 [複製鏈接]

引用:每年都係派位前一日(即今日)下午3-6點左右

原帖由 angelfan07 於 16-07-04 發表
每年都係派位前一日(即今日)下午3-6點左右新聞會講入頭三百份比~~~
兩年前我係上網睇YAHOO新聞睇,而晚間新 ...
我們學校剛剛宣布除開直升有97%中第一志願。

引用:睇完嚇一跳,以後得啖笑 +

原帖由 ek49 於 16-07-04 發表
睇完嚇一跳,以後得啖笑
哈哈!祝大家穩派第一志願!😜

引用:祝大家好運+http://www.info.gov.hk/gia/ge

原帖由 LGC 於 16-07-04 發表
祝大家好運

http://www.info.gov.hk/gia/general/201607/04/P201607040378.htm
不明白,為什麼甲部加乙部獲派首志願只有65%,自行派首志願66%,怎麼算的?

回覆:123smile 的帖子

越是這樣越可以讓你覺得更加驚喜!😬

引用:Quote:moon.ng+發表於+16-7-4+15:29+不明白

原帖由 mcl203 於 16-07-04 發表
只計自行派位...首志願66%.....包直資/私校%
只計統一派位...甲乙部首志願65%
2部份係分開計既% ~~~
自行和統一兩部分的頭志願一定有很多重疊的哦!

引用:Quote:moon.ng+發表於+16-7-4+17:46+自行和

自行搞定左....唔會仲放番係統一再計啦....想扯低統一果D%咩 ~~~
就是說扣除自行66%首志願和不知幾多二志願,剩下的只有總人數的大約兩成去搞珠,兩成裡面又有65%搞到甲乙第一志願!兩成裡面的87%獲頭三志願。這樣對嗎?那麼計算下來只有很少人需要去叩門!

引用:Quote:moon.ng+發表於+16-7-4+18:01+就是說

"獲自行分配學位的學生當中,66%學生獲派首志願的學校"
這樣就麻煩了,所有人都有參加自行,不是所有人的65%而是自行成功裡面的65%,暈!根本無法知道有多少人是自行成功。

‹ 上一主題|下一主題