用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港禮賢會幼稚園,聖公會幼稚園,聖保羅堂幼稚園intervie ...
樓主: 明師奶
go

香港禮賢會幼稚園,聖公會幼稚園,聖保羅堂幼稚園interview形式 [複製鏈接]

我將會幫個仔報呢幾間k1,唔知有無媽咪知呢幾間幼稚園的interview形式呢?or 對呢幾間的comment呢?
thank you thank you
   0    0    0    0

係啦係啦, 咁依家interview又係點?
依家口碑係好左or差左呀?

原帖由 hongchung 於 08-9-4 07:38 PM 發表
唉~~~~~~~~

極過期的資訊。你可能幾年前去面試罷。

Charlotte_mom,
你都幾'8' ga bor!  
想請問一下,既然你覺得個2間interview有d求祈&唔專業,咁間學校係咪唔係幾好呢? 有無其他學校可提議一下?thx thx

唔好意思,你地講既SSG, SPN, SPK, SH同HKLLC即係邊間學校呀? 係咪中西區架?

原帖由 hellomickey 於 08-9-8 03:21 PM 發表
MimiMum
SSG:K1只收30人(上年2008-2009),所以難入過SPN and SPK(分別收60人and180人)!! 又講到明收生好似小学自行收生階段一樣,所以你無20分以上都唔好去考,費事壯烈犧牲!加上不能直升小學,幼稚園及小學都以中文為主 ...

因為我係新手媽媽,所以對搵學校同學校d口碑都唔太清潔,以上3間都係我睇左書又上網search過,打過去問&過濾後的結果,真係多謝晒大家的寶貴意見同資料.
我會努力學Charlotte_mom 去"8"多d野同大家sharing下!!haha

三間都出晒收表日期喇
禮賢會係10月28 & 29日, 11月8日interview
聖公會同聖保羅堂都係11月1日收表
大家做好準備喇!
‹ 上一主題|下一主題