用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學成績表-conduct
go

中學成績表-conduct [複製鏈接]

我學校照用 ABC。
然而我冇攞過 A-,頂盡 B+,考全級頭 50 先有 A,100 內 A-。
成績表背面應該都有解釋,冇就即場問老師。

回覆 daisy17772 的帖子

219 人,到 Form 6 就剩低 150 人。
有好多係中途轉校(香港)/留班,有 20 個去左英國/澳洲,有幾個係因為想讀 Aviation 而走。

TwinWong  走咁多去外海?  發表於 17-2-26 23:21

回覆 MC1128 的帖子

我學校係咁,我同學考頭三,全級 20 內,成日同老師唱反調、試過係老師面前黑臉發隱形脾氣,拍斷支原子筆、上堂訓覺、掹車邊遲到,但係佢 conduct 同我另外一個「品學兼優」模範生一樣 A-。我因為成績差,所以老師最多俾 B+,問心我每樣功課都做多冇少,咩都準時,上堂訓覺率比我同學少,老師有咩唔合理要求我都照做(典型奴才)。然後我班主任同我阿媽講:唔係因為你成績唔夠好,我會畀 A-你。講到咁,我都冇乎。

MC1128  我都覺得唔係幾好, 成績還成績, 操行是另一回事  發表於 17-2-27 18:29
TwinWong   咁唔係太好, CONDUCT 應該睇埋交齊功課同上堂積極又唔搞事, 咁至公平  發表於 17-2-26 23:29

回覆 esmehouse 的帖子

操行同成績掛勾好常見,考得好果堆,點衰都好,操行一定至少 B+。考得平庸,頂盡 B+。
‹ 上一主題|下一主題