用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40 vs 34 校網
go

40 vs 34 校網 [複製鏈接]

回覆樓主:

俾我會 40 抽,然後谷掂個學術去叩 31、32、35 同 41 嘅學校。識兩個都係抽獎失敗,跨區叩中上述網嘅一線,兩個都唔係學術好了得,但中上。

34 我驚你派唔到原區靚啲嘅學校,一係就去左唔靚嘅,一係就去左黃大仙。到時候叩門失敗,唔靚嘅學校就升中冇希望,黃大仙升中比深水埗更難。玩 34 一定要有私校 backup,尤其男仔。

回覆 pochaccoboy 的帖子

聖多馬、基福 係少功課,但基福測驗可能會多啲。論升中兩間都係二線,你接受到就得。旅小都應該係一線得黎又算少啲功課,留待用家確認。34 就好多都上位中,會谷。基道就應該算係二線又唔太谷嘅學校。乙一基道應該都機會大?
全部都冇教深,以我認知。有教深嗰啲會多野做。
大家都明白,想升中好,必須下苦工,所以課程都會深啲。如果你接受到升中唔夠靚課程唔會深呢個事實,咁就冇問題。

Angi77 發表於 19-9-16 13:02
回覆 1998Ruby1998 的帖子

咁34網基道好啲定40網基福好啲?

咁要睇你自己覺得乜係好。

Angi77 發表於 19-9-16 15:52

都係校風,老師有無愛心,學術谷唔谷

基道同基福都係有愛心,可能基福多啲啲野做但都唔係難應付。論升中表現就大家都咁上下。

Angi77 發表於 19-9-16 16:56

升中見基福好似靚啲,仲show曬幾多人數入咩學校。。。基道就睇唔倒,要估。。。 ...

基道自身應該冇基福好但有個九龍城網墊住,幫助唔少。但應該都係基福好啲啲。如果走唔出 34、冇私小 back up 又唔介意升中冇咁靚仔的話,乙一基道應該都容易中。
‹ 上一主題|下一主題