用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問st.paul co-ed放左榜未
go

請問st.paul co-ed放左榜未 [複製鏈接]

感謝主!我哋都收到信喇!收咗喇!收咗喇!

感動到流淚... 一直為女兒搵學校禱告... 只報了三間... SPCC為首選... 但禱告都是求神帶領... 今日再次引証我最喜歡的一節經文 - Psalm 37:4:

Delight yourself in the Lord and He shall give you the desires of your heart.

Hallelujah!

恭喜晒CSW, FM, twobigeyes!

我好理解你哋依家嘅心情... 同我一樣 :D

原帖由 twobigeyes 於 08-11-21 16:03 發表
Skateboardp,

多謝你.  Btw, 你係咪都係10月30日上午大約11:00pm second interview架﹖如果係﹐我可能見過你﹗

twobigeyes

Hi twobigeyes,

我哋係30號2nd in嘅... 不過係一早... 我哋10點零已經走咗喇...

原帖由 TaoTaoMa 於 08-11-22 01:31 發表
我丈夫在中環上班,香港島的銅鑼灣、灣仔、金鍾及中環是塞車重災區,我們曾考慮搬去中環,但又怕囝囝返學/放學時塞車,時間很難預!之後我們有去過南區(壽臣山道/淺水灣…我都想,但買唔起!哈哈!),發現海怡半島都唔錯,囝囝返學又近(大概 ...

搬嚟堅尼地道啦... 相信我,小朋友返學唔遠,校車十五分鐘車程(我鄰居囝囝都係SPCC)... 你先生返公又近(我都返中環)

原帖由 IceCrm 於 08-11-22 15:21 發表
Congratulations to all of you, especially skateboardp!!!

多謝您IceCrm, 希望你囡囡也很快找到合適的學校!DGS interview ok嗎?

原帖由 CSW 於 08-11-23 15:55 發表
Billie Bug,

Thanks for sharing the school bus infor, they are very useful for me to decide where to relocate to.
How about western district?
Usually when do the kids finish school?

CSW你收到我的pm嗎?

原帖由 JmaJma 於 08-11-24 10:00 發表
今曰貪得意上ST. Paul 網頁睇result (雖然已收到信), 根據ID no. 嘅排列,是否所有收錄嘅學生都是在2002年出世? 請報料 !!

我哋個女係03年5月出世嘅...

原帖由 BillieBug 於 08-11-23 01:20 發表
Kennedy Road 去SPCC 無錯係好近, 車程只15-20分鐘, 我都因為以為咁近就選擇住果度, 但你估下校車上車時間係幾多點? 係7:05AM!!
8點打鐘, 住咁近竟要這麼早上車, 我雖同校車公司反映過,都係維持咁早!!
我了解過 ...

其實7:05am上車冇咩問題... 想當年我上返學重早, 六點幾就要上車... 我情願我個女早啲訓早啲起身... 小朋友應從小養成早睡早起嘅習慣

而早啲返到學校亦可以同其他同學仔social吓, 都唔錯...

睇遠啲, 上到中學, 差唔多最近係佢, 校車都唔洗搭...
如果parents好似我咁喺中環返工, 堅尼地道真係唔錯...
‹ 上一主題|下一主題