用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

咁快手,幾錢?
我而家先有得上網 [url=file://\\
[quote[/url]]原帖由 雪文 於 10-9-8 15:09 發表
各位我買到月餅啦, BK友平讓, 多謝
我家有對雙子公主

你之前有冇訂過架?係咪同出面買的一樣?
原帖由 雪文 於 10-9-8 21:17 發表
我訂咗星x, 亞仔要求訂, 我都話無咩時間睇報紙
我家有對雙子公主

如果經濟ok我揀一,因為你兩個都咁細
原帖由 LOKLOK89 於 10-9-8 17:35 發表
想問妳們意見:
1.一份part -time job
2.九龍塘某大學temp jobs星期一-五9:00-5:30 & 星期六9-12:00.(20/9-5/11)

我應該去唔去面試第二份工作,因怕沒有時間回家教loklok做功課 ...
我家有對雙子公主

德田補習舍兩個鐘,一至五小四要1500
原帖由 雪文 於 10-9-8 21:20 發表
2.

我收工都六點, 返到來又要煮, 洗.
loklok去補習社可以嗎
我家有對雙子公主

早晨
今日早過雪文
尋日我大女話學校的飯好食了,因為食雞肶飯
我今日又同佢返學,見大排長龍的學生返油塘等小巴,我咪同佢講,你好好架la,可以在樓下返學,好多人都想讀呢間都派唔到,因為我隔離個女仔上年派左去北角一間band3 ,好辛苦先叩門讀tko,而家要好早出門,尋日放學時又見到佢婆婆,佢亞婆即刻話鄧我同我女開心,因為我地果度d人個個鐘意樓下
我家有對雙子公主

而家仲可以日日送完亞妹上校車再送佢,都好夾時間,因為今年架校車仲比上年遲左10mins ,而家日日都好鬆出門口
我家有對雙子公主

原來你地兩個小朋友差幾日咋,
姨姨都祝yan妹妹生日快樂,身體健康!

雪文,
原來你也有呢個感覺呀,我都成日唔係好接受我的仔女咁大個,覺得時間好快!

原帖由 雪文 於 10-9-9 09:35 發表
各位早晨 !

今日係我囡best friend YanYan的生日

祝佢身體健康, 開開心心, 快高長大, 成績進步 !

Yanma : 我想同你講幾日啦, 我仲唔係好接受我囡己經8歲呢個事實 ...
我家有對雙子公主

再訓返好易訓過龍,小心!
原帖由 雪文 於 10-9-9 10:31 發表
Sara : 呢排我腸胃唔多好, 成日好容易肚痛. 前二次食麥皮都"痾", 加上呢排6點幾起咗身我會再瞓返, 都無時間煮.
我家有對雙子公主

乜唔係清甜咩?天麻好苦?
原帖由 雪文 於 10-9-13 09:29 發表
Morning !

昨晚炖咗魚頭湯, 好難食呀.......次次我都叫苦連天, 睇怕仲要食多三次.
我家有對雙子公主

我仲慘,有時要訓床,又嘔,又心跳..都唔知點解!
上個月先又係咁,攪到咩都做不到
不過嘔完一日又好OK ,冇事,開頭以為食錯野,又以為咁岩作感冒,原來我上網CHECK ,見好多人都係咁,話好似初陀BB時咁反應,我D仔女仲問我做咩個個月黎M都咁樣,我話唔知
原帖由 雪文 於 10-9-13 11:26 發表
Sara : 係呀, 頭痛頭暈就飲, 我成日都係M到暈先炖. 同埋又係要夾啱周末, 咁自己來炖, 費事麻煩老人家.
我家有對雙子公主

揀一間交通方便的中學都好重要,
我今朝撞番以前小六的家長,
原來而家佢要朝朝幫個女排隊咁車,
因為秀X坪的學校好多,個個同一時間搭,
D車又小,所以要排定,返7:45 要最遲6:45出門口
就算我地果度去觀塘,話就話近,但早上一樣難搭車,仲要去到轉多次車先到學校
我家有對雙子公主

早晨,
雪文好番d未呀?
尋日我女話好多人訂星島,明報反而小喎
我家有對雙子公主

雪文,
上次係細佬結婚你地著咩衫呀?
我而家仲煩緊我女著咩好呀,佢地大又大唔哂,又唔係小童,點算
我買左一件香檳色的背心裙,你地話襯披肩好定外套好,如果係又襯咩色好呢?
因為下個月都涼涼地,又有泠氣
我家有對雙子公主

可能果條友都有咁做又有仔女,想同你傾下姐,以前我細妹幫我扲去公司影囉
原帖由 雪文 於 10-9-15 13:11 發表
我今日食粥加腸粉.

係囉, 好似做賊俾人當場捉到咁. 條友仔好心扮睇唔到啦, 仲同我傾計...
我家有對雙子公主

咁又真係.......會唔會佢忘記做先朝早做呀?
原帖由 雪文 於 10-9-16 10:49 發表
昨日又俾仔氣到半死

昨日大家知放 2點半, 2點9到屋企, 4點半-6點半去補習社.

咁我10點返到屋企, 見佢瞓係地下睇電視, 涼又無沖.  咁我都算數, 那那聲叫佢沖涼我簽完手冊都快11點.

今早佢一早起身, 我又跟 ...
我家有對雙子公主

唉!我個女由於老師好嚴,佢日日都好認真,做好耐..好煩,又要我CHECK喎,又多,我又屎,用計數機又計唔到,日日攪到好耐都只做一科,之後果D又要做得好好,跟本都冇哂時間,佢太認真了 有D又要用電腦整,整左幾鬼耐之後叫我print ,個printer又未set番好,之前因為壞左電話,唉!攪左我成幾晚,因為不嬲c6整開,最後原來我都識set 既 不過我唔鐘意下下自己黎囉,我覺得好煩呀!
原帖由 yan02 於 10-9-16 14:10 發表
要罰啦, 不可以手軟 , 我女又是日日想睇電視 ,

功課不認真 , 昨天的常識功課派回來 成版答錯晒

根本不睇題目 ,亂甘答 , 唉......  
我家有對雙子公主

雪文,
我大女小六時有個男仔先選入泳隊,
仲扲埋獎添呀!
佢小五選過入唔到呀!
因為佢只有體育叻,其他樣樣都冇參加架
我家有對雙子公主

尋日去hotpot ,佢地居然問我大女有冇9歲 反而細女又唔問,
佢地話因為9歲以下平d,咁我地都照講佢幾歲,好尷尬囉,亞妹唔問問家姐

好耐冇去過了,都ok ,不過而家好似小左野食咁既?
我家有對雙子公主

我大女間學校又幾好喎,
開左一些興趣班,
本來我想報日文同整蛋糕甜品班,
8/80 一堂$10  材料費$5x
但一見要放成6:00 pm
即刻唔報了
我家有對雙子公主

呢樣我就唔清楚la ,最好打去學校問好d
原帖由 維尼熊pooh 於 10-9-16 13:48 發表
請問各位媽咪, 油塘基法的小一入學宗教分, 是否一定要中華基督教會, 我係基督教, 但唔係佢地的教會, 唔知計唔計, 如果計, 就有20分啦
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題