用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KENTVILLE INTERVIEW'S CONTENT NOV. 14, AM
樓主: BB豬MUMMY
go

KENTVILLE INTERVIEW'S CONTENT NOV. 14, AM [複製鏈接]

我一開始已經問老師可唔可以用英文in(我個仔真係唔多識用中文答),老師好有禮貌話冇問題

不過係問我嘅期間,叫我之後要用多啲廣東話同佢溝通

Yes I did and their response was OK.

原帖由 bellabella_oh 於 09-11-17 10:01 發表

Hi, can we request for conducting the interview in Eng beforehand?

咁如果SC同火炭HKPS,你會揀邊間?

如果我係你,我會比恐龍仔讀KV,好似啱佢性格多啲[比較文靜同喜歡閱讀+大仔],英文自己再另外培訓,應該唔難
btw, KM都唔錯,不過名氣冇KV咁好......都要為將來小學鋪路.....

小小愚見!!!

原帖由 kerkermui 於 09-11-17 06:57 發表

想請教: 如果小朋友2歲多已做到你講K2嘅嘢, 仲值唔值得讀KV?? 筆順已經自學中, 只係我地無要佢筆寫, 佢就自己用手指比劃~

我自已一路都知學中文較難, 要選英文深, 我唔會揀SC(hkps深d) 其實報咗好少學校.. 但係阿 ...

咁你有冇報HKPS(Ascot)?

原帖由 kerkermui 於 09-11-17 11:31 發表

基於唔鍾意大工廠, 其實我鍾意hkps(ascot)多d
其實hkps嘅課程比較"aggressive", 應該啱佢多d

至於KV同KM, 講功課, 大家都多, 但係KM好似比KV全面d, 多嘢玩d.. 而且恐龍仔適應上用咗好長時間, 我有d怕轉校問題

...
‹ 上一主題|下一主題