用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 課外英文書連CD
go

課外英文書連CD [複製鏈接]

我仔仔宜家四歲, 之前睇左汪培珽的《培養孩子的英文耳朵》中介紹了一些英文書,其中有An I Can Read 系列,有部分有CD,有部分沒有,這套書分了5個階段,由My first 至 level 5,適合幼小至小學學生閱讀,你可 視乎你的小朋友的情況而自行選書.

我自己買了my first 一套13本, level 1大概10本, 每本大概$38, 而level 2, 3 & 4就未適合佢睇, 所以遲d先買.
my first 系列以圖畫為主, 每一頁大概有2-3句英文, 是簡單的句子, 而且句子都是不斷重覆的, 所以很易講. 最近就開始同仔仔講leve 1嘅, 因為覺得佢開始鍾意聽內容較多, 較豐富嘅故事. 不過佢都係要我講一句英文, 再用中文解釋. 我就唸住講多d, 希望令佢鍾意聽故事, 從而唔抗拒聽英文故事, 而慢慢仲會自己睇故事書.
原帖由 melody8 於 09-6-1 19:12 發表
how much did u pay for that?

如果你想看書的資料, 你可上 www.amazon.com 上打 an i can read, 就可以搵到呢系列嘅書.

原帖由 carmenwg 於 09-6-15 14:09 發表
有沒有這套書綱子更多資料提了解多些嗎?
‹ 上一主題|下一主題