用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SFA升中派位如何?
go

SFA升中派位如何?   [複製鏈接]

請問女學生升中派位理想嗎? 要全級考第幾名才升中派位理想?我女考大約80可以選邊間學校? 屋企住九龍城區應該跟學校深水埗區派定係轉返屋企九龍城? 謝謝

18    0    0    0

回覆 csbaik 的帖子

上智以我女成績好似機會好渺茫

回覆 yuenkw 的帖子

現在是小四!但小朋友成績好飄忽所以有少少擔心,第1個小孩不知怎樣預備升中!下年又多一個升小一和一個k2預計會好忙所以早D上來請敎大家

小朋友成績好飄忽⋯剛考數學同scoence 都跌咗成20分由B變D...真係好傷心…爬文睇有D學校成績表有C都唔會interview,咁樣咪好多學校都無得interview! 超級worried!!!

咁女仔80名內係咪可以填自行1上智2 聖母玫瑰 ? Or 1聖母玫瑰) 2德雅)
銘賢有冇機會? (我女唔想讀女校)  定轉返去九龍城區?

預備升中應該參加什麼活動/比賽  ? 我女只有三級小提琴 (十月考四級) 校際音樂節3rd... 其他就沒有了...應付學校課程已經很忙...

回覆 IloveJJ 的帖子

睇你點樣填表係& 唔係跟學校校網According to last year information 2016-2017
I have made a list for last year according to school banding if you are interested i can email to u

CONCORDIA LUTHERAN  SCHOO L 1B2C

WAI KIU COLLEGE 1G3C

WAI KIU COLLEGE 1 B3C

回覆 msyoyolam 的帖子

我大約計上年的派位成績60係band 1a, i made an excel spred sheet can email to u if needed
‹ 上一主題|下一主題