用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

上次班主任話可以帶雜誌紙當飯墊架,我個女話Parents Handbook 要帶返去,係咪真呀? 另外,RK派個張紙係咪要過膠?

原帖由 mavisng2003 於 10-9-17 18:57 發表
仲有老師寫咗手冊,提小朋友星期一要帶飯具及飯墊。

另外,今日仲派咗一本Parents Handbook,係咪只需要放喺屋企,唔洗帶返學校架?

阿女話聽日默英文, 是否她聽錯?

回復 1# PhoebeLee 的帖子

係天主經,聖母經個張呀.

回復 1# mavisng2003 的帖子

我個女番到屋企,沖完涼,吃了茶點,就瞓著咗啦....到而家都未醒.

回復 2# mavisng2003 的帖子

阿女未瞓之前話比我知,係今日oral堂帶玩具,所以明天唔洗帶, 明天G.S. 好似要帶baby photo. 是嗎?

不過我個女今日都冇帶玩具, 佢話老師話唔緊要wor.

我交咗啦, 一家3口...到時見!!

中秋節快樂呀!

阿女話今日係玩燈籠日,唔講功課同溫書wor ,笑死我!!

佢話除咗昨天午餐有一舊咬唔開嘅肉唔好食之外, 三日的飯菜都好好食wor.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-22 17:56 發表
各位媽咪,中秋節快樂呀!

係呀,通告一有寫架。你可refer ka。

]原帖由 mavisng2003 於 10-9-23 10:39 發表
各位媽咪,請問聽日係咪返半日,一點鐘放學呀? [/quote]

一樣,但阿女手冊寫明愛獎券重有少量,可供購買。

原帖由 mavisng2003 於 10-9-22 17:31 發表
22nd Sept 2010 (Wednesday)

中文:1. 熟讀字詞表一、二
         2. 填詞(二)

英文:1. ask Dad and Mum(係一張很小的工作紙)
         2. corr Supp Ws (4)
         3. Supp Ws (5)
         4. Vocab W (A)

數學:1 ...

阿女話這數學袋前幾堂老師派,阿女話係放係櫃台內,有些同學攞咗返屋企。

原帖由 mavisng2003 於 10-9-24 19:42 發表
亞囡話星期一要帶數學科學具袋喎!

中文:中文工作紙(五)、(六) - Yes

英文:1. 請問 Gr WB 做那幾頁呢? - 阿女話唔洗做
         2. 4/10 Dict 請問是那幾頁呢? - Dict Super Grandad P.5-8
         3. Super Grandad p.5-8 係咪只要讀,而唔洗做?
         4. corr supp (5)

數學:1. Same as you mark ar

重派咗去旅行嗰d證呀,其他等我回家再post update la

睇咗醫生未呀, take care la.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 17:29 發表
各位媽咪,有啲功課唔係好清楚,可唔可以幫幫手呀?

中文:中文工作紙(五)、(六)

英文:1. 請問 Gr WB 做那幾頁呢?
         2. 4/10 Dict 請問是那幾頁呢?
         3. Super Grandad p.5-8 係咪只要讀,而唔洗做?

數學:1. S ...

番到屋企阿女

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 17:48 發表
真係唔該哂你呀!

亞囡已經睇咗醫生喇!醫生話可能係感冒菌入咗肚,所以可能呢幾日都要麻煩你地幫忙對功課。

番到屋企阿女都話比我知你囡囡今日係操場嘔,多d休息。原來11/10才默書,等阿女明天起身才問她。

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 17:48 發表
真係唔該哂你呀!

亞囡已經睇咗醫生喇!醫生話可能係感冒菌入咗肚,所以可能呢幾日都要麻煩你地幫忙對功課。

Me too, 冇帶, 阿囡今朝話11/10先要默書呀.

原帖由 yorkiemama 於 10-9-28 00:04 發表
my girl said she didn't need to bring CHI TSA, and she  wrote Eng Dict on 8/10 tim?
when is the " real" date ler?

我唸係講你會唔會有興趣做義工個張.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-28 17:31 發表
我明喇!張cheque即係交下個月嘅飯錢,多謝提醒呀!

不過我睇過亞囡張通告05040,呢張通告係"家長教師會會務簡介",裏頭仲有寫話:煩請填妥附上之回條,並於9月29日交回班主任。

但係我揾唔到張回條喎!請問你地有無收到呀?

...

張RK紙上面有三個女孩子,叫阿女寫上願望。

原帖由 TszYingMama 於 10-9-28 22:19 發表
我都無RK紙,可能阿囡唔見咗.

quote]原帖由 mavisng2003 於 10-9-28 18:10 發表 http://forum.edu-kingdom.com/images/common/back.gif
係呀!就係呢張囉!

其實唔單止呢張呀!RK工作紙我都收唔到呀!

... [/quote]

張RK紙上面有三個女孩子,叫阿女寫上願望。

原帖由 TszYingMama 於 10-9-28 22:19 發表
我都無RK紙,可能阿囡唔見咗.

quote]原帖由 mavisng2003 於 10-9-28 18:10 發表 http://forum.edu-kingdom.com/images/common/back.gif
係呀!就係呢張囉!

其實唔單止呢張呀!RK工作紙我都收唔到呀!

... [/quote]

佢話聽日帶我去書局話我知係嘜wor..佢話老師show過比佢地睇,等我去買咗再post.

see u all on sun la!!

原帖由 TszYingMama 於 10-9-30 16:56 發表
阿囡話要帶index card , 請問是什麼?

一樣,加埋下週四默第三及四課,對嗎?

原帖由 LoCLai 於 10-9-30 18:57 發表
30/9/2010功課

中:
(1) 帶快樂1上(2)
(2) 工(八)
(3) 改工(四)
(4) 閱理(一)
(5) 一二三四和手足人口(???唔知係咩)

英:
(1) SUPP WS(3)

數:
(1) SUPP pg10,11
(2) 1上A pg 50

其他:
查收旅行資料

煩請各媽咪幫 ...
‹ 上一主題|下一主題