用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

好期待18號返去開家長會呀

我都係返晏個組呀, 同 patBmom, janet 你地一樣呀, 到時可以相認啦

我返學校車時間係 12:45 上車, 5:20 落車, 都唔算好耐, 可以接受啦........ 我今日岩岩同個囡整左個d 姓名貼, 係軍曹, 因為蔚蔚勁鐘意 軍曹

Good afternoon

咕怪媽媽
係有個張架, 你搵唔到, 我諗你跌左啦, 下星期二攞過啦

我都係下午第三組 白兔組呀, 你個姪仔係唔係姓陳架? 因為呢組得2個男仔

janet 你係小象組呀, 聽日有無機會相認到呢?

唔知校服商仲會唔會去學校呢 ? 我想買多套運動衫, 而家覺得2套有d唔夠, 驚洗唔切, 又驚乾唔切

我個囡叫芊蔚呀, 白兔組, 咁我聽日去大象組搵下你先

你地係唔係有人仲想買多套校服? 如果係快d 打去校服商, 因為佢會9月3或4 去開學校, 可以送校服去, 我岩岩打左去訂多左2套.

比埋電話你地先 , 27154782

我有番呀, 不過我係返 3:15pm個班, 我初時都以為同你地一個時間, 係學校仲掹望d名, 睇下搵唔搵到政慧, 到最後我去鞋櫃個度搵, 先知你地返 1點個班, 你地個組有個弱聽? 我個組都係喎, 咁即係白兔組有2個弱聽小朋友?

我個囡 蔚蔚都係無喊, 仲好期待自己搭車, 放學個時仲好開心, 後尾老師打黎問我買校服既野, 我就順便問埋蔚蔚上堂時既情況, 老師話佢好好, 玩得好開心, 放學要換下既時候仲話唔想放學tim ar...... 咁快就唔記得左我啦 , 今日返學上校車, 見到佢個樣係好開心, 就知佢真係好鐘意返學

patBmom, 你搵個信封入住張票, 叫 samuel 返到學校比老師啦, 我都係咁叫蔚蔚, 老師話, 佢個日一返到學校, 就同老師講, 我有禮物比你呀, 仲好心急咁開書包拉錬, 好攪笑, 係蔚蔚自己話個d係禮物, 我無教佢咁講架

PatBmom, 你又去左廸士尼呀? 我星期一都同左蔚蔚去呀, 個日超多人, 好多都係放左學去, 蔚蔚今日搭車返學時嘔 =.=. 可能早餐既時候我猛叫佢食多d, 太過飽, 不過佢食得小我又驚佢返學時肚餓喎

上午班:
1) pink.................sunny(
)......將軍澳
2)
咕怪媽媽............寧寧()........將軍澳坑口站
3) annie926..........
柏禧..............荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy............
逸熙..............彩虹
5)
天使兒 ..............Ryan.............深井
6) abebe ..............
玟穎..............青衣
7) pinocchio..........
禮鄯..............青衣...(第三組-小象組)
8) elysemama.......
巧妤..............沙田...(第一組)
9) Yanbb...............容容..............青衣
10) sweetman......惠惠..............青衣 ...(第三組-小兔組)
11) Phyllis_Kelvin..Ryan博彥.......將軍澳(第三組-小象組)
12) bb02832... ... Marco(仔).....將軍澳(第一組-蕃茄組)

下午班
1) patBmom......Samuel(
).....太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴................深水埗
3) janetngan2....
政慧........... ....大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅...............黃大仙(第一組-蕃茄組)
5) Michelmcy......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina.............Ki Ki...............Tsuen Wan
7) sweetman......
惠惠...............青衣
8) ernestfu.........
柏天................荔枝角
9) tracy..............hoho..............
沙田
10)ballball411.....
蔚蔚................沙田...(第三組 - 白兔)
11)angelmeiyee..
家淇................何文田(第三組-白兔)
12)miclee........祐祐................何文田(第一組-栗米)
13)applemary....uegi......... 荃灣(第一組-粟米)

我都知, 不過我個囡肚餓都唔會講, 所以先驚佢餓親.....:(

原文章由 Oscar媽 於 07-9-5 09:15 硐表
ballball411

你唔洗擔心小朋友返學肚餓架!!有茶點時間小朋友唔夠可以問老師架!

雖然佢係返下午, 但係佢係訓到11點幾先起身食早餐, 所以先驚佢肚餓囉

原文章由 Oscar媽 於 07-9-5 11:38 硐表
你放心!!小朋友返學一段時間就會習慣..你唔洗擔心..
加上你小朋友返下晏..食飽飯先返學..個零鐘後又有茶點,
個零鐘之後又放學返屋企..

patbmom & janet, 你地都買左全年飛? 咁下次可以約埋一齊去喎

知唔知幾時開始會教野? 老師會唔會個日教完d咩會係手冊講架? 我想同個囡睇學校d書, 又唔知開始再教書未........... 想同佢唱下學校學既歌, 又唔知教左邊首............

咩原來係食包呀? 我個囡日日返黎都係話食餅餅 ............. 仲話日日都飲水, 我都覺得奇怪, 點解日日都係食餅同水........ 蔚蔚仲係麻麻地識講係學校做過d咩, 我地日日問佢同學仔叫咩名, 佢日日都話係黃琳, 問佢係男定女, 佢有時話係男, 有時又係女, 可能其實都無呢個人 =.= 唔知係唔係佢自己作出黎..............

我個囡今日返學搭校車嘔呀, 其實佢星期二返學都有嘔, 我以為佢個日食得飽所以嘔, 原來校車嬸嬸話佢2次嘔, 都因為上左車之後要搵媽咪, 跟住就喊, chuk 一 chuk 就嘔.............. 我諗聽日搭車前要比粒糖佢上車食先得

今日返黎蔚蔚又話係食餅餅同水, 有無得知佢地食過d咩架呢? 蔚蔚呢2日放學搭車都訓左, 所以返到屋企無再訓覺

我叫蔚蔚唱歌, 佢唱, say goodbye, say goodbye....... 無唱你地講個d
‹ 上一主題|下一主題