用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長
樓主: ruru
go

嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長 [複製鏈接]

係啦,ShannaMaMa,可能呢排太熱同出入冷氣地方啦,所以感冒,呀女昨晚都係訓得唔係幾好,可能今晚再同佢看多次doctor la~~~

原文章由 ShannaMaMa 於 08-7-28 09:47 發表
Hi ruru,

唔緊要啦! 我們仲有好多日子可出來見面, 係呢! 囡囡好返味呀! 感冒??  近日天氣實在太熱了, 小朋友好容易病, 大家要小心.

祝你囡囡早日康復!

...

你們會唔會晚上dinner ka?因我7:00後先得呀

彤彤媽咪,
其實我住荃灣都係7:00前要上校車真的很早...ah唔知我們青衣同荃灣可唔可以combine叫褓姆車係咪可以唔使咁早呢?

橙色=愛社      藍色=協社      紅色=悅社     黃色=誠社
1. ruru    荃灣 - 愛社
2. Cheerful 官塘  - 誠社
3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
5. kimon 九龍塘
6. Kit 沙田
7. Chin Chin 青衣
8. TKO 將軍澳
9. chingyip 大埔
10. serenachan 黃大仙  
11.  shannamama  沙田 - 悅社
12. 彤彤媽咪 青衣
13. CandiceMaMi   Kowloon Bay - 誠社
14. Tungbb 馬 - 協社

[ 本文章最後由 ruru 於 08-7-30 16:57 編輯 ]

橙色=愛社      藍色=協社      紅色=悅社    黃色=誠社
3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
6. Kit 沙田
7. Chin Chin 青衣
8. TKO 將軍澳
12. 彤彤媽咪 青衣
13. CandiceMaMi   Kowloon Bay - 誠社

[ 本文章最後由 ruru 於 08-7-30 17:00 編輯 ]

updated!!!!
橙色=愛社
      藍色=協社      紅色=悅社     黃色=誠社      綠色=恆社

3. soso 九龍塘
4. tmch 深井 - 誠社
6. Kit 沙田 - 恆社
7. Chin Chin 青衣- 悅社
8. TKO 將軍澳
12. 彤彤媽咪 青衣- 愛社
15. CheriLee 大角咀 - 恆社

[ 本文章最後由 ruru 於 08-8-5 14:27 編輯 ]

1. ruru    荃灣 - 愛社  1C  
3. soso 九龍塘
7. Chin Chin 青衣-悅社
8. TKO 將軍澳
10. serenachan 黃大仙  協社 1B
12. 彤彤媽咪 青衣 - 愛社
15. CheriLee 大角咀 - 恆社
16. KellyChong - 荃灣

Same with my daughter ah!!!!

原帖由 CandiceMaMi 於 08-9-1 17:55 發表
Hello,
My daughter Candice in P1D, but today Morning she's go to school by school bus unhappy , she said the scehool bus nobody she's know & very afraid

原帖由 Tungbb56 於 08-9-3 23:15 發表
唔知我哋1C班家長,有冇機會聚頭????

Good Idea wor~~~不如攪個1c班聚會啦,因為可以互相關照ma~~~

我都去錯左舊板留言添.....

彤彤媽咪,

我好奇想問問:你們點樣去左舊板ka???

原帖由 彤彤媽咪 於 08-9-4 10:26 發表
ruru,

我save左條舊link係我的最愛, 發覺睇唔到message, 咁我再重申入黎尼到, 先知嗰條link係舊既, e+ replace 左新既, 都揾唔返舊lu....你囡囡搭校車好唔好呀 我都想揾褓姆車車放學個轉, 問過校車又話做單程都要收 ...

彤彤媽咪,
哦,原來係咁,bk最近都好似怪怪地....唔緊要啦,你入到新版就得啦~~~
我女女第1日搭校車就不太開心,因為全部小朋友都唔識,話無人同佢傾計,不過這幾天都ok la~~~he he因為識左新朋友啦~~
原本我都係諗住俾佢放學先搭校車ka...因為我都係kln tong返工,可以同佢返完學再返工,但校車個度又唔可以搭單程wor.....
係呢,彤彤媽咪,以後如果呀女功課手冊有什麼不明白可不可以指教一下呢?因為我驚佢有時講俾我知唔係好明白....
好像這幾天幫佢拾書包咁,問佢知唔知道數學堂係咪only帶1A上就得,1A下就不用帶,佢就話唔知,最後都係2本都帶回學校啦...

原帖由 Tungbb56 於 08-9-4 14:16 發表
ruru,

好提議...攪個gathering等女女佢哋熟啲,有個照應嘛!!!!

ruru, 彤彤媽咪, CheriLee , shannamama,

Can I have you phone number??日後如果呀女功課手冊有什麼不明白可不可以指教一下.....

唉!我嗰舊雲烏龍 ...

Tungbb56,

Please check PM

ruru

原帖由 CheriLee 於 08-8-30 09:05 發表
1. ruru    荃灣 - 愛社  1C  
3. soso 九龍塘
7. Chin Chin 青衣-悅社
8. TKO 將軍澳
10. serenachan 黃大仙 ...

CheriLee,

Please check PM.

ruru

原帖由 Kit 於 08-9-4 14:40 發表
Hi Tungbb56,

咪就係我0羅, 唔駛客氣, 順便0者.

係我叫呀Kit.

請問各位, 你們小朋友d運動褲大唔大呀, 都唔知賣校服d人點量度既, 唔係條褲大就係條裙短.

...

Hi kit,
我個女絛褲都好大呀,不過我無change lor

原帖由 Kit 於 08-9-4 15:52 發表

Hi ruru,
係唔係細碼呀?因我買了兩條, 所以拿一條去換.
好彩在旺角0者.

Hi Kit,

好似係,

係呢,你們有無msn ka?如果有平時都可以交流下bor.....

原帖由 Tungbb56 於 08-9-9 21:24 發表
kit, ruru, shannamama, 彤彤媽咪, CheriLee,

估唔到咁快就要抗戰了.....

今日回家後已經好忙,啲課程都好快吓!!中文已經教咗第二課.....小小擔心佢應付唔來... ...

我都有的擔心,係呢,大家記唔記得幾時開始要默書呀?

原帖由 Tungbb56 於 08-9-9 14:57 發表
Just start the primary stage, I think the girl should have more reading and writing to improve their knowledge and memory....instead of any on -line course...

So, I will not let my daughter to take t ...

me too!!!

[quote]原帖由 ShannaMaMa 於 08-9-13 09:58 發表
大家好!

請問你的小朋友參加左什麼課外活動呀! 睇下我們我小朋友能否有緣一齊玩啦!

Shannamama -   Fun Fun Phonic + 藝術體操
ruru                -   基礎體操

我想請教如果女女星期二係上基礎體操,咁係咪個日係可以穿運動衣返學?

好唔開心呀上星期,女女上數學堂,回來後要做數學作業,咁個晚就做左啦,點知第2日回來手冊止mark左"欠交數學功課",我就同女女講明明之前個日同你做左ka..佢都記得同我一起拾書包時係功課袋都見到...都唔知點解會唔見左,係屋企搵都搵唔到,打俾老師又話無wor~~~唉,睇怕都要去買過本啦,真係好驚她們唔見功課呀....
‹ 上一主題|下一主題