用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心學校 聖母無玷聖心學校 (Part II)
樓主: belairmonte
go

聖母無玷聖心學校 (Part II) [複製鏈接]

未預備! 諗住薯片, 朱古力, 麵包.!
同小息差不多

原文章由 hellomarry 於 07-11-2 14:29 硐表
mickeywinnie 3:

你小朋友明天帶什麼食物去旅行?

未預備! 諗住薯片, 朱古力, 麵包.!
同小息差不多

原文章由 hellomarry 於 07-11-2 14:29 硐表
mickeywinnie 3:

你小朋友明天帶什麼食物去旅行?

係啦....!! 攪到我一係post唔到,一係出4-5次

原文章由 898998 於 07-11-2 15:40 硐表
bk..............server........................................

哈 !返而妳提醒了我冬天帶暖水好呀! 我用開bb的銀色那款, 頭3個鐘好熱的, 所以早上的熱水溝d凍好d! 小息應剛剛好暖 !

原文章由 wing1206 於 07-11-7 09:17 硐表
請問知唔知學校要求女仔扎辮的紅色絲帶係邊到買呀,同埋有無話係邊隻紅呀.(深紅?大紅?)

還有一個問題,來緊天氣凍,你們會帶暖水壺比佢地返學嗎?我舊年試過帶,但個囡話d水唔夠暖,嗰個款係普通有公仔細細個嗰d外面包膠 ...

考聆聽及說話能力!係啦我都想知!

ho528man,
祝妳順利生個健康bb, 弟弟定妹妹呢?

原文章由 ho528man 於 07-11-13 21:13 硐表
下星期係第二次評估,我想知大約考啲乜?
之前有通告話考聆聽及說話能力,咁即係用咩形式考?
各位高年級媽咪請教
我撞啱下個星期六預產期,好怕同唔到個蕃薯温書:cry: ...

man-man
"但點解sister 收了他們的story book -- Where's Eric "

oral 你同佢讀左個本story book -- Where's Eric就得架,至於listening冇得溫,要靠平時聽到幾多,一般都唔太深,唔使特別練習.

但點解老師收了他們的"where's Eric" ???

剛剛派了, 因原來where's Eric 後面要做功課 !  thank you man-man !

原文章由 man-man媽咪 於 07-11-16 17:45 硐表
係1h班miss tsang話考where's eric架,你聽日返去攞成績表去問sister vincent攞返喇!

恭喜! 恭喜 !! 大小平安 !!

原文章由 ho528man 於 07-11-28 15:37 發表
係呀 你真係有心~thx....我11日23日生咗!!妹豬好生性揀星期五出世,哥哥啱啱評估完之後仲有兩日假期!!

我小朋友比學校三個大哥哥打呀! 昨天他說: 前天不小心"cake"親個哥哥因未急時say sorry, 個哥哥同另外兩個就打佢心口, 之後說心口好攰, 昨天只是一個打他, 昨天就有還手, 前天沒有還手, 他昨天已說給李老師知, 只叫個哥哥say sorry! 但個哥哥只說sorry囉囉囉.............!!

無錯咁大個蝦個一年級仲要3對1, 其實我內心好 ,
但亦要冷靜面對, 因班主任要星期二才回覆我, 好驚佢地得閑就打下我仔.......! 咁我明天是否再打電話比miss wong 呢?

原文章由 man-man媽咪 於 07-12-9 11:11 發表
呢件事係校園欺壓事件,我覺得你應該向訓導主任--miss wong投訴,希望佢可以處罰有關學生,因為如果你縱容佢地,下次又唔知會蝦邊個??

學校真的好好! 剛打電話來回覆我事件的始末, 是我仔錯先因集隊時佢踩到哥哥書包先, 所以哥哥鬧佢, 先鬧交, 後一人一下!......哥哥也有向佢say sorry, 真的好乖!!  學校真的好好,

原文章由 littlechi 於 07-12-9 21:52 發表
mickeywinne

check pm please

請問妳們一年級的英文作文, 大約會用什麼形式及題目呢?

原文章由 littlechi 於 07-12-22 11:49 發表
Dear 3年級媽咪:

Pls confirm

Dictation
4/1 English Dict Exam (Pals p. 28,30,40,41)
7/1 中默(詞9-11課,13-15課)課後詞語, 讀默11,14課,
       背默13課(4-5段), 第九課全課)
電腦科
4/1 電腦實習試
9/1 電腦 ...

THANK YOU LITTECHI,
好彩問下妳們呵! 因真的好驚,
: : :

原文章由 littlechi 於 07-12-23 11:27 發表
mickeywinnie

我小朋友一、二年級是考英文和英文書法。
現在學校將英文書法改為英作,其實是給他們做一些練習。
真正考英文作文是在三年級的。

...

MERRY X'MAS

好野! 各位終於考完試了 !!

HA HA !!

原文章由 wing1206 於 08-1-18 14:33 發表
尋日我個囡返來同我講咗d嘢.....

囡:媽媽....d同學問我點解成日都係佢自己去買書,你屋企無人來同你買的.(因為尋日好多家長都去學校幫d小朋友買書,可能因為咁,d同學仔就問佢)

我:咁你點答你d同學仔呀.

囡:我話比佢 ...

個人意見: 我同亞仔都好鍾意, 但要有心理準備程度幾高!

原文章由 eeec6 於 08-1-19 10:47 發表
hello,大家好呀 , 小女而家讀K2 , 我知道呢間學校好不好的 , 因為聽人講呢間學校都几好 , 不過我想聽下你們的意見?

1)呢間學校校風好不好嫁?

2) 程度高不高呢 ? ...

前天亞仔帶了番學, 但不入圍被選放在學校, 拿回來時更不小心被同學行過踢到, 花也爛了!:cry:

有得留低, 咁是否學校嬸嬸會照顧嗎?

原文章由 honeybeemom 於 08-1-24 23:50 發表
我個仔棵一串紅有得留低,但不知是否天氣太 ,啲花開始謝了.
‹ 上一主題|下一主題