用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有孩子打算9月飛去英國讀大學的家長可以分享下心情 ...
樓主: galatea
go

[英國] 有孩子打算9月飛去英國讀大學的家長可以分享下心情   [複製鏈接]

galatea 發表於 20-8-18 12:51
我的孩子已決定會在9月飛去英國等大學開學,做父母的實在担心,唔知英國的疫情有幾差,有無朋友可以講一下 ...

擔心!!巳成個月瞓5到,一諗起9月尾要飛就想 !! 你里個post分亨下英國情況! thx

yuyueng 發表於 20-9-5 14:04
我仔間boarding school 出email講到點點點防疫,實情係全校師生無人戴口罩,有個香港人戴口罩又被勸說唔好 ...

吓!!現在發生 ?   不是英國已經習慣戴口罩,公共汽車 n 室內場所必須配戴?  

egg.plant 發表於 20-9-5 15:35
我仔學校唔會拒絕學生戴口罩,係隨時都可以戴,老師上堂會戴透明面罩,目測係無學生戴口罩,包括我仔。
...

你仔幾大?小心為上,染上真係唔會理!自己先係喺宿舍食藥o牛下!! 真係持續燒冇好轉,先考慮送你去醫院,但都係冇得搞, 極其量俾個呼吸機你仲要有多!? 尋日大學開zoom meeting 講架!  各小朋友保重

yuyueng 發表於 20-9-6 16:55
蓮花清瘟膠囊,買左5盒比我仔帶去,我見萬0、北京同仁堂有賣,同仁堂今日全店八折,板藍根果D都買左一盒。 ...

板藍根任何牌子都可以?? 請問你呢 2款藥有冇圖?thx

kingawa 發表於 20-9-20 12:34
回覆 Umi 的帖子

我仔帶的蓮花清瘟全部被沒收。同層宿舍有懷疑中佐的同學,化驗要一星期後才知結果! ...

吓…唉…!被學校 定 海關收?
‹ 上一主題|下一主題