用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 95網(西貢)統一選校意願,結果及叩門 (相關論題#125, 122 ...
樓主: BSCYL
go

95網(西貢)統一選校意願,結果及叩門 (相關論題#125, 1220)   [複製鏈接]

回覆:95網 (西貢) 統一選校意願, 結果, 報喜或尋求協助

第一王余衰左,跌到第二田家炳

BSCYL  喜歡的話, 可以再試叩門王余, 祝成功  發表於 14-6-7 13:16

引用:第一志願++王余家潔第二志願++梁潔華第三志

原帖由 Kalili-Mui-Mui 於 14-06-07 發表
第一志願  王余家潔
第二志願  梁潔華
第三志願  田家炳
本來都有諗過你呢個plan,但驚田放第3都可能唔得,所以放左第二,結果派左田!

BSCYL  你叩門王余, 必有誠意分加  發表於 14-6-7 21:09
BSCYL  王余校網已有叩門資料  發表於 14-6-7 17:00

引用:回覆+BSCYL+的帖子 3田家炳失守

原帖由 鼠兔媽媽 於 14-06-07 發表
回覆 BSCYL 的帖子

3田家炳失守
咁而家派左邊間?

引用:Quote:原帖由+chris0411+於+14-06-12+發表

原帖由 SweetAA 於 14-06-12 發表
我有去將循既簡介會,環境校舍好吸引!但好似感覺課程較深、好著重英文!而且個日學校簡介、課室介紹、帶隊 ...
我舊年都想去參觀將循,但嗰日撞左黃永樹,聽你咁講,如我有去實好鍾意我最鍾意學生有自信,而且仲可用英文介紹喎!
當日去左黃永樹,感覺麻麻,喺課室做介紹吧同學好似背書咁,反應好慢,唔知平時係咪谷讀書太行呢?
其實我仲有去過宣基,學生正如你容易將循咁好smart有自信,而且校長好有heart,本來都好鍾意,點知校長好一刀切咁話唔行普教中!
另一間馮晴校長都講明唔行!

梁潔華帶隊嘅學生就乖巧,不過冇咁smart,可能個個小朋友性格唔同啦!

引用:請問有冇人乙三中田家炳?

原帖由 lauwingtai 於 14-06-13 發表
請問有冇人乙三中田家炳?
就係驚乙3唔中,所以放乙2,中左!

引用:Quote:原帖由+小謙仔朱媽+於+14-06-13+發表

原帖由 SweetAA 於 14-06-13 發表
小謙仔朱媽,你可分享一下參觀完梁潔華覺得間學校好嗎?
去梁潔華嗰日,唔知係咪遲去,校長冇現身!有攤位遊戲玩,係講外太空嘅,我覺得幾難,我估間學校都幾重成績,儲滿印仔有野食換,亞仔好開心
有手工做,啲小朋友都玩得好開心投入!
另外有同學們表演體操,好犀利我老公都好鍾意呢間,但我鍾意聖安德肋多啲,因語景好啲,同學們模擬上英文堂好投入!

回覆:95網 (西貢) 統一選校意願, 結果, 報喜或尋求協助

見完王余2nd in,亞仔表現好差,唔知關唔關我地在場事,但奇在冇問過我地問題,唔通因為亞仔太差已冇需要問家長?
但我地真係超鍾意馮校長,好有活力,又搞笑

恭喜!!有冇人收到王余消息?

恭喜,有冇人收到王余消息?

其實in王余好唔開心囉,叫左父母去,但一句都冇問我地,起碼都要知下我地平時點教個仔啦!成個過程都喺度問亞仔,問番啲類似1st 嘅題目,雖然亞仔緊張到答問題衰左,但我絕對唔會怪佢,最後連幾時有通知都唔講都估到乜事!
其實叫埋父母黎究竟有咩用呢?好後悔揀佢111囉,人地冇揀過佢都有得in!

回覆:winnieandpooh 的帖子

我寧願讀第二志願,反正我因校長先揀呢間,個校長都唔做囉!

回覆:kikomak 的帖子

咪係囉!點會等咁耐吖,反正都係自己第一選,梗係想快通知架啦!

回覆:來自星星 的帖子

其實憑interview安排同內容都可以知少少間學校係點,相反我見另一間做得好好,所以派唔到第一志願嘅唔洗咁失望,原來未必啱自己!

引用:Quote:2LittleMonkey+發表於+14-7-23+00:22

原帖由 sammiyy 於 14-07-24 發表
我想知邊間咁差? 比少少提示
其實唔知係咪我都好不滿嗰間呢?

‹ 上一主題|下一主題